zwemmen nieuwe sport
TrendsVrije Tijd

Is zwemmen jouw nieuwe sport?

1.84KViews

Zwemmen is een heerlijke sport. Je vrij voelen in het water, even afkoelen, ontspannen of oneindig veel baantjes trekken. Zwemmen is super goed voor je, maar toch is het voor veel mensen een grote stap om toch dat zwembadabonnement aan te schaffen. Het is natuurlijk best prijzig, maar deze sport biedt je zoveel voordelen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om gewoon in open water te zwemmen, dit is natuurlijk wel een stukje zwaarder en kouder. Dit raden we dus niet aan om mee te starten als je begint met zwemmen als sport.

Zwemmen is goed voor je lichaam

Water is 800% compacter dan lucht, dat maakt zwemmen een weerstandstraining. Je versterkt heel veel spieren in je lichaam, denk aan je schouders, armen, maar ook je core moet je flink aanspannen om goed in het water te blijven liggen. Door deze sport worden je spieren duidelijk zichtbaar en zal je er na een langere tijd zeker strakker uitzien.

Combineren met andere sporten

Doe je bijvoorbeeld ook aan krachttraining zoals bodypump of boksen en heb je daar altijd mega veel spierpijn van? Dan is zwemmen de oplossing! Je stijve of pijnlijke spieren zullen beter aanvoelen na een paar baantjes trekken. Zwemmen zorgt er namelijk voor dat je botten compacter worden zonder spanning op je gewrichten te zetten. Daarnaast is het ook een goede sport om je conditie te verbeteren. Ben je bijvoorbeeld een echte hardloper, maar blijft je conditie een beetje hangen op een bepaald punt? Zwemmen zorgt er ook voor dat je conditie verbetert, omdat het ook een cardiotraining is!

Privézwembad

Twijfel je al langer om een zwembad te plaatsen in jouw eigen tuin? Dan is dit hét moment om de knoop door te hakken! Zwemmen heeft zoveel voordelen en hoe lekker is het als je dat gewoon in je eigen achtertuin kan doen? Er zijn super veel soorten en maten voor zwembad, dus er zal ongetwijfeld een zwembad zijn die volledig aan jouw eisen voldoet.

Geef een antwoord