Vintage vloerkleden
TrendsWonen

Vintage vloerkleden en waarom deze tegenwoordig helemaal trendy zijn

1.51KViews

Een prachtig vintage vloerkleed is de perfecte sfeermaker voor elke huiskamer. Bovendien is dit naast het plaatsen van vazen, planten en schilderijen een leuke alternatieve manier waarop je het interieur van je woonkamer, slaapkamer of andere ruimtes in je woning kunt decoreren. Ook kunnen karaktervolle vintage vloerkleden balans brengen in je woning door de kleur en stijl van verschillende meubelstukken bij elkaar te brengen.

Het aanbod aan vintage vloerkleden is nogal breed. Bovendien kunnen kwalitatieve vintage vloerkleden, gemaakt van stevig materiaal en die wat langer meegaan nogal prijzig zijn. Daarentegen hoeft een goede vintage vloerkleed niet teveel te kosten als je deze bijvoorbeeld op tweedehandse sites koopt. Verder kun je ook betaalbare vintage vloerkleden vinden op outlets van gespecialiseerde interieur winkels, die zich klaar maken voor de inkoop van vloerkleden voor het nieuwe seizoen. Er zijn door het brede aanbod aan vintage vloerkleden, zoveel verschillen in stijl, formaat kleur en materiaal, waardoor menig geïnteresseerde koper geen idee heeft waar te beginnen. In onderstaande tekst vind je verschillende handige tips en trucs, die kunnen helpen bij de zoektocht naar een vintage vloerkleed.

Onderhoud van je vloerkleed

Een klein vloerkleed schud je het best eerst goed uit in de buitenlucht door de grote stof vlokken eruit te kloppen, daarna kun je deze verder schoonmaken met een stofzuiger. De grote vloerkleden hou je het best schoon door gebruik van een stofzuiger of stoomreiniger. Vlekken verwijder je het best met een druppel afwasmiddel op een spons of met azijn. Voel jij je niet helemaal gemakkelijk met het gebruik van azijn of schoonmaakmiddel voor de reiniging van je vloerkleed dan kun je het best opteren voor professionele schoonmaak.

karaktervolle vintage vloerkleden

Vloerkleed specialisten en online interieur shops

Verschillende vloerkleed specialisten bieden online vloerkleden aan. Vaak vind je op de website van deze aanbieders ook het adres van een eventueel verkooppunt en kun je langsgaan voor op-maat-advies. Let in ieder geval op de volgende bijzonderheden wanneer je een online aankoop doet. Kijk goed naar de verschillende afmetingen en meet de kamer waarvoor je een kleed koopt eerst op. Vergelijk de grootte van de kamer met de afmetingen van het tapijt dat je wilt bestellen. Dit doe je gemakkelijk door met een wollen touw en een maatlint de vorm/omtrek van het nog aan te kopen tapijt in je kamer na te bootsen. Kijk ook naar de kleur van het kleed en gebruik desnoods een kleurkaart zodat je ongeveer een idee hebt van hoe de verschillende kleuren met elkaar kunnen matchen.

Verwachte prijs en kwaliteit

Een kwalitatieve vintage vloerkleed zal gemiddeld tussen de €45,- en €500,- kosten. Deze prijs zal veelal afhangen van het formaat, het materiaal waaruit deze bestaat en of het al dan niet handgemaakt is.

Zelf maken of laten maken?

Het is zeker mogelijk zelf een kleed te maken of te laten maken. Als je creatief aangelegd bent kun je op websites als Pinterest inspiratie opdoen of via online instructiefilmpjes tips vinden over hoe je zelf je eigen vintage vloerkleed kunt maken. Ook zijn er verscheidene online winkels, die vloerkleden op maat maken. Afhankelijk van het formaat, de kleur en stijl kan het zelf (laten) maken van je vintage vloerkleed goedkoper zijn dan een kleed, die al kant-en-klaar in de winkel wordt verkocht.

Verschillende functies van een vloerkleed

Een tapijt kan tot verschillende functies dienen. Bijvoorbeeld als vloerkleed voor onder de salontafel, of een vloerkleed dat een groot deel van de woonkamer bestrijkt en dus ook onder de bank hoort te liggen, een kleed voor onder de eettafel of misschien heb je wel de voorkeur voor een zacht tapijt waar de kinderen op kunnen spelen. Zodra je een idee hebt hoe je de vloerkleed in je huiskamer of andere ruimte wilt gaan gebruiken kun je beslissen welk materiaal het meest geschikt is. De vintage vloerkleden van Sisal en wol, zijn relatief makkelijk te reinigen en door de kwaliteit van het materiaal ook een stuk beter betaalbaar. De vintage vloerkleden van kelim, viscose, en/of leer zijn meer geschikt voor decoratie doeleinden en daardoor ook een stuk duurder.

Geef een antwoord