champion kleding
KledingTrends

Trendy zomer kleding, de Champion kleding

2.09KViews

Champion kleding, wie kent het niet? Sweatshirts, hoodies, t-shirt en ‘joggingbroeken waar niet perse in gesport hoeft te worden’. Misschien was je sportbroek van 10 jaar terug wel van Champion en ik weet zeker dat je wel eens een sweatshirt van dit razend populaire label hebt gehad. Had ze maar bewaard want Champion kleding is weer (of nog steeds?) een belangrijke trend deze zomer. Hoe komt dat toch dat een van oorsprong functioneel sportslabel toch elke keer weer hip en happening is? En dat bij heel veel verschillende doelgroepen, van rappers tot sporthelden via trendsetters en influencers naar straat. Met Champion kleding sla je altijd een goed figuur, wat je ook aan het doen is en wat de gelegenheid ook is. We gaan even aan geschiedenis doen, hou je vast!

Geschiedenisles

Zie voor je: New York rond 1920. Zo lang geleden? Ja, zo lang geleden! Champion begon met het maken van makkelijke en sportieve kleding voor de sportteams van de universiteiten. Wat later werden ze opgemerkt door de US Army die de functionele kleding al snel omarmde. Warmte en zweet werden in de kledingstukken snel afgevoerd door een speciale weeftechniek van de stof. Terwijl de kleding wel heel goed beschermde tegen de kou. En wist je dat de ‘hoodie’ is uitgevonden door Champion? Wat hadden we in hemelsnaam zonder dat kledingstuk moeten beginnen? De hoodie is ideaal voor chillen op de bank, super als sportkleding en een symbool voor rappers en andere hipperds. In de negentiger jaren van de vorige eeuw liep het hele NBA (National Basketball Association) in shorts en trainingspakken van Champion. En die jongens weten echt wel wat ten eerste functioneel en ten tweede lekker ogend is.

Champion

Street

En zo ontving Champion eeuwige roem, want in de USA is het zo dat wat basketballers dragen meteen trendy en streetwise wordt. Vergelijk het maar met onze voetballers. Dus Champion werd wereldwijd een heel succesvol en graag gedragen streetwear label. En niet alleen voor ‘op straat’, maar zeker ook heel erg draagbaar, makkelijk en comfortabel tijdens binnen- en buitensporten en voor het broodnodige chillen en netflixen.

Trendy zomer kleding

Buiten de klassiekers zoals de eerder genoemde hoodies, sweatshirts, t-shirts, sweatpants en noem maar op, zijn ook de accessoires als sporttassen, badslippers en natuurlijk de caps met het wereldwijd bekende logo heel populair. Zowel voor mannen als vrouwen en kids. Wil je echt trendy bezig zijn deze zomer draag je kleding van Champion. Hartstikke oldskool maar ook weer hartstikke hip. Gedragen door influencers en sporthelden, gemaakt voor jou. Voor je sport en je vrije tijd. En ben je nu niet zo verschrikkelijk hip, bedenk dan dat de kwaliteit onovertroffen is, de pasvorm subliem, het draaggemak heerlijk. Kijk vooral in de winkels en online naar de collectie en word enthousiast. De speciale weeftechniek is nog steeds niet geëvenaard en dat betekent dat de kleding en accessoires van Champion koel en toch warm is. Ook heerlijk om mee te nemen op vakantie trouwens. In het vliegtuig bijvoorbeeld zit zo’n sweatpants geweldig comfortabel. Hoodie aan op Schiphol en in het altijd best koude vliegtuig en meteen uit als je landt op je bestemming.

Geef een antwoord