Hoe kan jij je slaapkamer restylen
TrendsWonen

Hoe kan jij je slaapkamer restylen?

1.24KViews

Je brengt veel tijd door in je slaapkamer. Het is een kamer waar je graag komt om uit te rusten. In het weekend vind je het heerlijk om er gewoon even te luieren en geniet je ervan om wat langer dan normaal rond te lopen in je pyjama. Als je interieurbladen doorbladert ziet je slaapkamer er waarschijnlijk een stuk minder stijlvol uit. Misschien wil je ook wel een stijlvolle woonkamer maar heb je geen budget om nieuwe meubels aan te schaffen. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje zodat jij ook een sfeervolle slaapkamer kan inrichten naar je eigen smaak.

Het nachtkastje

Heb je er nog nooit aandacht aan besteed of kijk je elke dag even naar dit onderdeel van je interieur. Het nachtkastje staat behoorlijk in het zicht, het mag dus best opvallen. Kies altijd voor een nachtkastje wat helemaal past bij het bed. Wil je juist verschillende materialen en kleuren gebruiken? Kies er dan voor om een opvallend bijzettafeltje neer te zetten of gebruik een trolley. Versier dit kastje door er een Aloë Vera plant op neer te zetten. Planten zijn natuurlijk altijd goed voor je slaapkamer, deze plant helpt ook nog eens tegen slapeloosheid.

Het dekbedovertrek

Het dekbedovertrek van Matrasaanhuis is een van de opvallendste dingen die je ziet als je de slaapkamer binnenloopt. Als je slaapkamer wil veranderen begin je bij het beddengoed. Kies eens voor strak en wit als je een smetteloze, moderne uitstraling wil creëren. Wil je juist een Scandinavische sfeer gebruiken dan kies je voor opvallende printjes op het bed.

Het dekbedovertrek

Verlichting gebruiken

Er zijn verschillende soorten verlichting die je gebruikt in de slaapkamer. Er is een vorm van basis verlichting die de hele kamer verlicht. Denk hierbij aan een plafond lamp die scherp licht afgeeft zodat een donkere kamer in een klap wordt verlicht. Daarnaast heb je ook nog functioneel licht. Dit licht gebruik je vaak maar op één plek in de kamer. Dit is dan een leeslampje naast je bed of een lampje die alleen gericht is op een badkamer kastje.

Versiering

Ben je op zoek naar kleine elementen die je slaapkamer een heel andere uitstraling geven? Maak dan eens gebruik van opvallende kussens. Kussens met een opvallend design geven de kamer veel meer sfeer. Daarnaast zijn ze ook nog eens functioneel om achter je rug te doen als je gaat lezen of tv kijkt in bed. Als je het helemaal goed wil doen gebruik je verschillende vormen en kleuren sierkussens. Deze kan je rechtop neerzetten of juist heel nonchalant op bed neerleggen.

Kleding

Rondslingerende kleding is een doorn in het oog. Dat wil je dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Natuurlijk kan je het voortaan gewoon opruimen maar een andere optie is het zo makkelijk mogelijk te maken om dit op te bergen. Zet een kledingrek neer in de kamer, zet een stoel neer of hang een kapstok op.

Warme deken

Voor de koudere dagen is het altijd fijn om een warme deken over je voeten heen te doen. Door een warm plaid te gebruiken in de slaapkamer heb je het nooit koud. Het mooie hiervan is dat jij een plaid heel nonchalant over het bed kan neerleggen. Hierdoor staat het ook nog eens sfeervol.

Opvallende spiegel

Een ander element wat niet mag ontbreken in de slaapkamer is een opvallende spiegel. Een fijne manier om je kleding nog even na te kijken voordat je de deur uit gaat.
Er zijn dus verschillende elementen waardoor jij de slaapkamer een stuk gezelliger kan maken. Hiervoor zijn geen nieuwe meubels nodig, met een aantal kleine aanpassingen kom je al een heel eind.

Geef een antwoord