Van welke materialen worden smartphonehoesjes gemaakt?
SmartphoneTrends

Van welke materialen worden smartphonehoesjes gemaakt?

632Views

Smartphonehoesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt onder meer voor een bumper kiezen, maar ook een backcover kopen. Voor de mensen die ook het scherm van hun telefoon willen beschermen, biedt een bookcase of flipcase uitkomst. Als je weet welk hoesje je wilt kopen, ben je er nog niet. Smartphonehoesjes worden namelijk gemaakt van verschillende materialen. In deze tekst zetten wij op een rijtje waar deze hoesjes van gemaakt worden.

Kunststof

Veel telefoonhoesjes worden vandaag de dag gemaakt van kunststof. Dit komt vooral doordat hoesjes van dit materiaal door de jaren heen bewezen hebben dat ze goede bescherming bieden. Wil je een kunststof iPhone 13 hoesje kopen? Dan moet je weten dat we onderscheid maken tussen hard en zacht kunststof. Hieronder staan we kort stil bij beide materialen.

– Hard
Wie voor een smartphonehoesje van hard kunststof kiest, hoeft zich geen zorgen te maken over de bescherming. Dit materiaal beschermt namelijk goed. Dit komt onder meer doordat hoesjes van hard kunststof perfect om jouw smartphone passen.

– Zacht
Nadeel van hard kunststof is dat dit materiaal geen dempende werking heeft. Is dit wel een wens? Kies dan voor een smartphonehoesje van zacht kunststof. Bijkomend voordeel van zacht kunststof is dat je er meer grip op hebt dan op hard kunststof.

TPU

TPU is de afkorting van thermoplastic polyurethaan. Smartphonehoesjes van TPU vallen eigenlijk onder zacht kunststof. Toch hebben wij ervoor gekozen om deze hoesjes hier apart te behandelen. Wie naar een stevig smartphonehoesje van zacht kunststof neigt, kan het beste voor een TPU hoesje kiezen.

Siliconen

Net als TPU rekenen we siliconen smartphonehoesjes eigenlijk ook tot de hoesjes van zacht kunststof. Veel mensen denken dat TPU en siliconen hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Siliconen hoesjes zijn namelijk een stuk flexibeler en bieden minder stevigheid dan TPU hoesjes.

Leer

Wie voor backcovers kiest, krijgt vaak te maken met één van de bovenstaande materialen. Omdat deze hoesjes jouw scherm niet bedekken, denk je mogelijk dat ze niet voldoende beschermen. Als dit inderdaad het geval is, kom je waarschijnlijk bij een book- of flipcase uit. Deze smartphonehoesjes worden vaak gemaakt van leer. Verwacht overigens niet dat ze allemaal van echt leer zijn, want dat is niet het geval. Er worden namelijk ook veel flip- en bookcases van kunstleer verkocht. Telefoon hoesje iPhone 12 van kunstleer zijn een stuk goedkoper, maar ze zijn wel van mindere kwaliteit dan hoesjes van echt leder.

Stof

Tot slot kun je ook nog smartphonehoesjes van stof tegenkomen. Deze hoesjes liggen lekker in de hand en bovendien heb je er behoorlijk wat grip op. Daarnaast zien ze er vaak vrolijk uit. Toch kom je niet bijzonder veel stoffen smartphonehoesjes tegen. Veel mensen denken namelijk dat hoesjes van stof hun smartphone onvoldoende beschermen, waardoor zij ze links laten liggen.

 

Geef een antwoord