orthopedische schoenen
KledingModeTrends

Trendy orthopedische schoenen? Ja, het kan!

1.78KViews

Orthopedische schoenen op een trendy website als deze? Maar orthopedisch, dat is toch een ander woord voor log, flets en saai, toch? Nou, nee. Ook bij ontwikkeling van dit type schoenen heeft men  niet stil gezeten. Fijn dat de voeten zich er goed in voelen, maar het oog wil immers ook wat. Gelukkig gaan die twee dus steeds vaker hand in hand. 

Het belang van orthopedische schoenen

Om bij het begin te beginnen: er is natuurlijk een goede reden voor dat mensen al tijden op orthopedische schoenen rondlopen, ook al was het niet de meest modieuze optie. Soms is het nog de enige manier om comfortabel te kunnen lopen. Bijvoorbeeld voor mensen die pijn ervaren bij het lopen, wat niet meer te verhelpen is met steunzolen.

Een orthopedisch schoentechnicus is erin gespecialiseerd om voor dit soort voetgerelateerde klachten een oplossing op maat te verzorgen. Orthopedische schoenen worden dan speciaal op maat gemaakt, om de voet optimaal te ondersteunen. Echt vakmanschap dus!

Hiermee worden niet alleen de directe voetklachten aangepakt, maar ook klachten die daaruit voortkomen. Denk daarbij aan (chronische) pijn in de onderrug, knieën of heupen. Het zal je niet verbazen dat een persoonlijke en professionele service hierbij van essentieel belang is. Zo bestaat het team van aanbieder Veld Orthopedische Schoentechniek uit vier gediplomeerde schoentechnici, die regelmatig bijscholingscursussen volgen. Het werkveld is namelijk voortdurend in ontwikkeling. Ook op het gebied van design.

 

Een orthopedische schoen is allang geen cliché meer

Welk beeld had je voor je toen je las dat dit artikel over orthopedische schoenen gaat? Grote kans dat het een soort kruising betrof tussen een beige of grijze bergwandelschoen en een robuuste maar oerlelijke werkschoen.

Dat is allang een achterhaald beeld als het gaat om orthopedische schoenen. Tegenwoordig heb je namelijk de keus uit veel verschillende kleuren, modellen en leersoorten. Van sportschoenen tot moderne laarzen. Dat is een bijkomend voordeel van de aanpak van een leverancier als Veld Orthopedische Schoentechniek: de schoen wordt op maat afgesteld op de klant en vervolgens gemaakt. Daardoor is er een veel mogelijk op het gebied van esthetische wensen. De schoentechnici draaien hun voet niet om voor een stijlvol model dat naadloos aansluit op de wensen van de klant!

Het belang van orthopedische schoenen

De meeste aanpassingen kunnen in de schoen verwerkt worden zonder dat deze aan de buitenkant zichtbaar zijn. Zo hoeft niemand nog te zien dat je op orthopedische schoenen loopt, terwijl je voeten het comfort voelen.

Zo werkt dat in de praktijk

Het aanmeten van orthopedische schoenen gebeurt op doorverwijzing van een behandelend specialist, bij wie iemand met bepaalde voetklachten is binnengekomen. Tijdens de eerste afspraak met de schoentechnicus worden de maten van de voeten opgenomen en wordt een voetafdruk gemaakt.

Vervolgens worden – na groen licht van de verzekeraar – de leesten en passchoenen gereedgemaakt. Daarna worden de schoenen gepast en worden notities gemaakt om waar nodig aanpassingen te kunnen doen.

En dan komt het leukste gedeelte! Want nu is het tijd om het model en de kleur van de orthopedische schoenen te kiezen. De schoentechnicus gaat daarna aan de slag om orthopedische schoenen te maken die niet alleen zitten als gegoten, maar er ook nog eens trendy uitzien. Wel zo prettig, want je voelt je toch het fijnst op schoenen die niet alleen lekker zitten, maar ook aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en smaak!

 

Geef een antwoord