gladde muren en een geweldige afwerking
TrendsWonen

Dé trend van dit moment: gladde muren en een geweldige afwerking

1.01KViews

Is het je wel eens opgevallen dat er in de meeste woningen geen enkele beschadiging of scheur meer in de muren te vinden is? Zelfs een klein beetje structuur is vrijwel niet meer te vinden. Dit is ten opzichte van tientallen jaren geleden een enorme verandering. Waar we voorheen juist de charme zagen van dergelijke oneffenheden, moeten alle wanden en muren in huis tegenwoordig zo strak en glad mogelijk worden afgewerkt. Dit betekent dan ook dat de markt voor stucwerk, vlies- en glasweefsel behang de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Maar waar kies je voor? En waarom?

Behangen of stucen?

Ga je stuc en of behangen? Dit is de belangrijkste keuze die je moet maken. Bovendien geeft het ook vaak de meeste dilemma’s. Want wat is nu precies de juiste keuze? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er geen goed of fout is. Zowel stuc     en als behangen hebben ontzettend veel voordelen. Welke keuze je maakt, hangt volledig af van je eigen persoonlijke wensen.

Het aanbrengen van behang voor de sfeer is mogelijk als de onderlaag vlak is. Vliesbehang is namelijk dunner dan glasvezelbehang, waardoor oneffenheden beter te zien zijn.  Vliesbehang plakken overigens heel gemakkelijk. Door de goede kwaliteit is het vliesbehang van vliesbehang.nl naadloos aan te brengen, zelfs voor de ongetrainde hand.

Vliesbehang plakken

Wil je net zo’n gladde muur als een gestucte muur? Kies dan voor glasvlies of renovliesbehang met gladde structuur. Dit komt heel dicht in de buurt van stucwerk.  Bovendien heeft behangen ook nog eens heel veel andere voordelen wat het een nóg interessantere keuze maakt. Zo is behangen veel goedkoper dan stuc     en. Daarnaast bespaart het ook nog eens heel veel tijd. Het behangen duurt vaak slechts één dag en vervolgens is de muur direct sausklaar. Een muur die gestuuct wordt, moet eerst drogen en zal vervolgens ook nog eens gesausd moeten worden. Het duurt vaak één tot twee weken voordat de eerste laag verf of behang voor de afwerking aangebracht kan worden.

Renovlies met open structuur

Op het gebied van behangsoorten is er tevens nog een geheel nieuwe mogelijkheid ontstaan. Deze is met name geschikt voor pas gestucte muren (wanneer er weinig tijd is om te laten drogen) en nieuwbouwwoningen waar het vochtgehalte in de muren voor langere tijd heel hoog blijft. Bij dergelijke muren is het lastig om deze snel af te werken. In een nieuwbouwwoning betekent dit vaak zelfs dat je maanden tegen een saaie en kale muur aan zit te kijken. Renovlies met open structuur lost dit probleem eenvoudig op.

Bij deze behangsoort is de toplaag niet van papier gemaakt, maar van mineraal. Dit betekent dat de toplaag lucht- en vochtdoorlatend is. Het vocht wordt niet afgesloten door het papier, maar kan blijven verdampen. Dit is enorm goed nieuws voor de gezondheid, omdat er zo minder snel schimmelhaarden kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt het er bij een pas gestucte muur ook voor dat de muur minder snel scheurt wanneer het droogproces langer duurt. Hierdoor is het resultaat veel mooier.

Uitbesteden of laten doen?

Over het algemeen geldt dat behangen in de meeste gevallen wel zelf te doen is. Toch zal het resultaat nooit zo mooi zijn als wanneer je het door een professional laat doen. Glasvezelbehang uitbesteden door Glasvezelbehanger.nl is dan ook een prima keuze wanneer je van een optimaal resultaat wilt genieten.

Geef een antwoord