refurbished iPhone 8
TrendsZakelijk

Ik ben opzoek naar een refurbished iPhone 8, waar moet ik opletten?

744Views

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de refurbished iPhone een flinke opkomst heeft gemaakt in Nederland de afgelopen jaren. Dit komt doordat het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is dat je een Apple iPhone gloednieuw uit de winkel koopt. Vooral niet wanneer je ook nog eens veel geld kunt besparen. Vandaar dat de refurbished iPhone een goede uitkomst brengt. Je bespaart namelijk flink op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe iPhone. Naast de prijsbesparing, draag je ook jouw steentje bij aan een beter milieu. Er zijn op dit moment veel populaire modellen binnen het refurbished iPhone assortiment, hieronder valt ook de iPhone 8 refurbished. Er heerst vaak nog enige verwarring op welke punten er gelet moet worden bij het kopen van een refurbished iPhone 8. In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan.

Refurbished iPhones in verschillende condities

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten zijn de verschillende condities waarin een refurbished iPhone 8 zich kan verkeren. De refurbished iPhones zijn namelijk te verkrijgen in de volgende productcondities:
A grade – Zo goed als nieuw
B grade – Licht gebruikt
C grade – Zichtbaar gebruikt

Hierboven staat duidelijk aangegeven hoe de verschillende productcondities zich kenmerken. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een C-grade goedkoper is dan een B-grade of een A-grade. Let dus goed op wanneer je opzoek bent naar een refurbished iPhone 8. Hierbij is het belangrijk om appels met appels te vergelijken.

Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar

Op de markt voor refurbished iPhones zijn veel aanbieders te vinden. Vaak zijn dit reparatiebedrijven die naast reparaties ook refurbished iPhones verkopen. Het kan uiteraard ook gaan om aanbieders die volledig gespecialiseerd zijn in het refurbished proces. Je kunt jezelf verzekeren van een goede aankoop door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op basis van de klantbeoordelingen. Een goede refurbished iPhone kun je namelijk herkennen aan de vele positieve klantbeoordelingen en recensies. Je weet dan zeker dat de aanbieder betrouwbaar is en kwaliteit aflevert. Een aanbieder met veel negatieve beoordelingen en recensies kun je beter vermijden. Deze negatieve beoordelingen heeft de aanbieders niet voor niets gekregen. De ervaringen van andere klanten zeggen veel over een bedrijf, probeer daarom altijd goed te letten op de verschillende klantbeoordelingen.

De garantievoorwaarden doorlezen

Een ander punt waar je goed op moet letten zijn de garantievoorwaarden van een bedrijf. Per aanbieder kunnen de voorwaarden erg verschillen. In de voorwaarden wordt duidelijk aangegeven hoe lang de garantietermijn is, wanneer deze ingaat en welke iPhone onderdelen er wel of niet onder de garantie vallen. Het doorlezen van de garantievoorwaarden kost maar enkele minuten, maar zorgt ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Bij de meeste aanbieders krijg je tegenwoordig twee jaar garantie op je refurbished iPhone 8. Je kunt dus een lange tijd zorgeloos genieten van je nieuwe aankoop. Deze lange garantietermijn komt doordat elke refurbished iPhone een uitgebreid controleproces moet doorlopen voordat deze voor de verkoop beschikbaar worden gesteld.
Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste punten, wordt het voor jou makkelijker om een goede afweging te maken tussen de verschillende aanbieders en productcondities.

Geef een antwoord