De belangrijkste interieurtrends van dit moment!
TrendsWonen

De belangrijkste interieurtrends van dit moment!

846Views

2020 was een vreemd jaar. Een jaar waar niemand over had durven dromen. Het lijkt wel een nachtmerrie. Toch heeft dit jaar ook een aantal goede dingen gebracht. We zijn weer gaan beseffen hoe belangrijk een goede gezondheid en contact met familie en vrienden is. Daarnaast hebben we massaal op de rem getrapt. Het leven is minder gehaast geworden en we hebben weer geleerd om te genieten van de kleine dingen. Ook onze eigen woning zijn we meer gaan waarderen. Waar we voorheen bijna meer tijd buitenshuis doorbrachten dan in huis, zien we momenteel dat mensen meer thuis (moeten) blijven en hier ook van leren te genieten. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste mensen massaal zijn gaan verbouwen of hun huis opnieuw zijn gaan inrichten.

Ook in 2021 staat ons nog een lastig jaar te wachten. Het is dan ook een goed moment om het huis eens wat nader onder de loep te nemen.  Ben je nog tevreden met wat je daar ziet? Voel je je nog echt thuis of kan hier wel wat aan veranderen? Voordat je een bezoekje aan de online woonwinkel brengt is het wel belangrijk om te weten wat en hoe je het interieur wilt aanpassen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij de belangrijkste interieurtrends voor 2021 op een rijtje gezet.

Op reis in eigen huis

Het is nog maar de vraag of we het komende jaar daadwerkelijk naar het buitenland kunnen afreizen. Niet getreurd, want met de interieurtrends van 2021 is het mogelijk om een klein stukje van ieder land in je eigen huis te halen. Het is dit jaar niet meer nodig om keuzes te maken uit Afrikaanse accessoires en het minimalisme van het oosten van Europa. Je kunt alles prima met elkaar combineren. Beschouw het als een wereldreis door je eigen woning. Als jij dit jaar onverhoopt toch niet weg kan, dan haal je de verschillende culturen gewoon in huis.

Zachte stoffen en lichte tinten

In de coronatijd hechten we veel waarde aan een beetje licht in de duisternis. Letterlijk. Buiten lijkt het af en toe alsof er een oorlog is uitgebroken. Niemand die elkaar meer begroet op straat. Iedereen die elkaar een beetje angstig aankijkt en snel doorloopt. De straten zijn uitgestorven, de supermarkten de enige plek waar nog veel mensen bijeen komen. Natuurlijk hopen we dat dit in 2021 zal veranderen, maar tot die tijd is het wel belangrijk om wat extra gezelligheid en lichtheid in huis te brengen.

Zorg er daarom voor dat je voldoende lichte kleuren en zachte materialen in huis haalt. Een lekkere knuffelbare poef en een kleurrijke lamp is precies wat je nodig hebt. Wist je dat pasteltinten dit jaar ook nog eens helemaal in zijn? Deze geven jouw interieur direct een lichte en sfeervolle uitstraling. Daar is verder weinig voor nodig.

Duurzame materialen en gerecyclede meubels

Ook in 2021 lijkt duurzaamheid een belangrijke rol te spelen. Duurzaamheid domineert de interieurtrends al heel wat jaren. Het aankomende jaar wordt dat niet anders. De voorkeur gaat uit naar duurzaam geteelde materialen en gerecyclede meubels. Goed voor het milieu en het geeft een goed gevoel.

Geef een antwoord