helemaal tot rust komen in jouw tuin
Trends

Zo kan ook jij helemaal tot rust komen in jouw tuin

1.42KViews

Het is hartje zomer, en na een lange werkdag wil je nog van de zon genieten. Wat is er dan heerlijker dan met een koud drankje in je eigen tuin te vertoeven. Het is dan wel fijn als je comfortabel kan zitten en ook de rust kan vinden waar je naar op zoek bent. We geven je daarom met veel liefde enkele tips om je tuin helemaal “zen” te maken.

#Tip 1: Maak van je tuin een “Lounge Tuin

Het is niet verassend dat er tegenwoordig veel gekozen wordt voor een lounge tuin. Deze tuinen geven de rust en de luxe waar we naar op zoek zijn. Als we dan dat drankje drinken dan willen we dat graag doen op de best mogelijke manier. “Loungen” betekend eigenlijk niet meer dan relaxen. Een plekje maken voor jezelf, en eventueel anderen, waar je je relaxed voelt en dus kunt ontspannen.
Nu is het niet zo dat je ineens je hele tuin om hoeft te gaan spitten en handen vol geld uit moet gaan geven. Je kunt het ook in etappes doen en beginnen met een stukje in te richten zoals jij dit wilt.

Lounge Tuin#Tip2: Begin bij het begin

Om te beginnen bij het begin ga je, of gaan jullie, visualiseren hoe dit plekje er uit moet komen te zien. Maak een tekening, surf op het internet voor ideeën, verzamel plaatjes et cetera. Mocht je, of jullie, er helemaal niet uitkomen kan er ook nog gekozen worden een professional in de arm te nemen. Daarnaast is het handig te kijken waar je op wilt gaan zitten en welk tuin meubilair voor jullie de ultieme rust uitstraalt. Voor inspiratie kun je eens kijken naar de tuinmeubels van Tuinmeubelen.nl. Samen met de tegels of de vlonders die jullie daarbij vinden passen, kom je al snel tot een goede basis voor de “Relaxplek”.

#Tip3: Ga voor onderhoudsvriendelijk

Het dagelijkse leven brengt al genoeg hectiek met zich mee, als je dan ook nog iedere dag de hele tuin bij moet houden kun je nog niet genieten van je creatie. Mocht tuinieren je nu wel de ultieme rust geven, kan je beter kiezen voor een ander soort tuin. Een onderhoudsvriendelijke tuin betekend niet dat je morgen een betonwagen moet laten komen om je complete tuin te veranderen in een basketbalcourt. Hoewel een lounge tuin altijd een terras heeft, de plek waar je de eventueel gekozen tuinmeubels van Tuinmeubelen.nl kunt plaatsen, hoeft de rest van de tuin niet uit beton te bestaan. Verder kun je kiezen voor kleine ingekaderde graspartijen, die kunnen bestaan uit echt gras of de onderhoudsvriendelijke variant “kunstgras”. We gaan voor het relaxen en daarom kiezen we voor onderhoudsarme beplanting, die een mooie stijlvolle uitstraling heeft. Het is hierbij belangrijk een gesloten beplanting te krijgen. Dit zorgt ervoor dat er geen licht op de bodem valt en zo heeft onkruid weinig tot geen kans om te groeien.

onderhoudvrije tuin hebben

#Tip4: Zie je tuin als het verlengde van je woonkamer

De tuin is de ideale plek om je woonkamer ” door te trekken”. Wanneer je een overkapping maakt die vast zit aan het woonhuis en waar je kan komen door openslaande deuren, heb je in feite een verlenging van je woonkamer. Je hoeft zo niet ver te lopen om dat koele pilsje of dat lekkere bakje koffie te halen. Een andere mogelijkheid is het “lounge” gedeelte op een geheel andere plek te maken en er een open haard in te plaatsen. Of zelfs af te werken met een winddichte pui. Zo kunnen jullie ook helemaal “zen” worden in de winter van het heerlijke plekje wat jullie gemaakt hebben.

Geef een antwoord