TrendsWonen

De 5 belangrijkste voordelen van vloerverwarming

1.81KViews

“Wat is er allemaal mogelijk als je vloerverwarming laat installeren?” Dat is de vraag die in je op komt als je overweegt om deze populaire manier van verwarmen ook in jouw huis te introduceren. Deze vraag is echter niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn namelijk talloze redenen te verzinnen om voor vloerverwarming te kiezen. De vloerverwarming kosten moeten jou dan ook zeker niet afschrikken, je krijgt er zoveel voor terug! Voornamelijk omdat deze over enorm veel voordelen beschikt. Maar wat zijn die voordelen dan precies? Wij zetten de belangrijkste 5 voor jou op een rijtje!

1.         Altijd met blote voeten lopen!

Heb jij er ook zo’n hekel aan om continu dikke sokken en sloffen te dragen in huis? Thuis wil je gewoon zonder problemen op je blote voeten kunnen lopen. Natuurlijk is dit ook wel mogelijk, maar daar heb je weinig trek in als de vloer ijskoud is. Zeker tijdens de wintermaanden zijn blote voeten vaak geen slim idee.

Dankzij vloerverwarming is dit probleem gelukkig verleden tijd. Nu is het mogelijk om, ook tijdens de wintermaanden, gewoon lekker op blote voeten rond te lopen. Hoe idyllisch is het om met blote voeten door het raam te kijken en een wit parket op straat te zien liggen? Altijd met blote voeten lopen, een droom die werkelijkheid wordt met vloerverwarming!

blote voeten lopen vloer

2.         De woning wordt gelijkmatig verdeeld

Vaak zien we dat een centrale verwarming niet alle gedeeltes van het huis even goed bereikt. Hierdoor zijn er altijd koude plekken in huis te vinden. Zonde, want dat doet afbreuk aan het woongenot. Met vloerverwarming is dit probleem verleden tijd. De verwarming wordt onder alle vloerdelen gelegd, waardoor het huis gelijkmatig verdeeld wordt. Hierdoor geniet je in iedere ruimte van een aangename temperatuur onder je voeten!

3.         Meer ruimte in huis!

Veel mensen kijken op tegen het installeren van radiatoren in huis, simpelweg omdat deze veel ruimte in beslag nemen. Terwijl je de vloerdelen eruit sloopt en hoopt dat asbest verwijderen niet noodzakelijk zal zijn, ben je nu al bezig met de vraag hoe je de verloren ruimte kunt invullen. Geen paniek! Met vloerverwarming is dit niet meer nodig. Radiatoren zijn voorgoed verleden tijd, hierdoor geniet je altijd van extra ruimte in huis! Dat wordt pas écht genieten.

4.         Ook in de zomer te gebruiken

Veel mensen zijn van mening dat een vloerverwarming enkel nuttig is tijdens de wintermaanden. Maar wist je dat deze verwarming ook in de zomer van pas kan komen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar vloerverwarming kan ook bijdragen aan een koelere woning. Zodra het buiten warm wordt, zorg je er uiteraard voor dat de vloerverwarming uitgeschakeld is. Hierdoor worden de vloerdelen veel koeler dan je gewend bent, waardoor de temperatuur in huis ook drastisch daalt. Ook in de zomer is een vloerverwarming dus zeer prettig.

5.         Bespaar op gas

Door vloerverwarming is het vaak niet meer nodig om extra veel te stoken. De vloerverwarming geeft genoeg warmte om het huis op een aangename temperatuur te houden. Hierdoor kun je jaarlijks met gemak ruim honderd euro besparen op de gaskosten! Niet alleen goed voor je portemonnee, maar uiteindelijk ook voor het milieu.

besparen

Geef een antwoord