Belangrijke informatie kopen thermostaat
TrendsWonen

Belangrijke informatie voor het kopen van een thermostaat

1.39KViews

Ieder huis is weer anders en voorzien van verschillende warmte installaties. Er bestaan verschillende soorten cv ketels, sommigen werken op gas maar er zijn inmiddels ook elektrische ketels verkrijgbaar. Niet alleen de ketel is bepalend maar ook de eigenaar is een bepalende factor, want het doel van het verwarmen en de portemonnee wegen mee in het maken van een keuze voor een bepaald type thermostaat. Heel wat informatie is online te vinden maar er ook zijn er vakmensen te vinden die goed kunnen adviseren.

Alle thermostaten, hebben ieder hun eigen functie. Met de komst van zonnepanelen en de zogenaamde Slimme technologie hebben er veel veranderingen in en rondom huizen plaatsgevonden. Zowel zonnepanelen als elektrische cv ketels zijn niet de goedkoopste zaken om aan te schaffen maar de investering kan worden terugverdiend. En ook al gaan daar een aantal jaren overheen, het is zeker de moeite waard om ook daar eens over na te denken. Het verduurzamen van de producten om ons heen werkt op de lange duur toch kostenbesparend.

Programmeerbare thermostaat en een zelfdenkende thermostaat

Het voordeel van een programmeerbare thermostaat is dat er op gerichte tijden kan worden gestookt. Het werkt vele malen kosten besparend en de ketel wordt minder zwaar belast. Maar ook wanneer een huis is voorzien van stadsverwarming is het mogelijk om een goede thermostaat aan te sluiten op het systeem. Er is nogal wat keuze in het aanbod en nagenoeg allemaal programmeerbaar. Een thermostaat kunnen programmeren voor werkweken of vakanties is ontzettend handig en prettig. ‘S morgens wakker worden en in een verwarmde badkamer stappen is aangenaam wakker worden.

Programmeerbare thermostaat

De aan en uit thermostaten passen op iedere cv ketel. Maar er bestaan ook modulerende ketels die geleidelijk aan verwarmen en niet in één keer gelijk vol gas gaan. De aan en uit thermostaat geeft aan de cv ketel door dat de temperatuur is gedaald en dat er moet worden verwarmd. De cv ketel gaat dan op volle toeren in werking en gaat pas weer uit wanneer de gewenste ingestelde temperatuur is bereikt. De ketel wordt zwaarder belast omdat er geen middenweg is het is vol aan of uit. Een modulerende ketel springt niet af en toe aan of uit maar houdt verwarmd water op een bepaalde temperatuur warm zodat er minder hard hoeft te worden gewerkt door de ketel.

De functies

De Temperatuur aanpassen is natuurlijk de primaire functie van een thermostaat, Warmteprogramma’s kunnen instellen, op afstand bedienen zijn nieuwe ontwikkelingen waar je veel profijt van kunt hebben. Het is niet heel erg moeilijk om een programmeerbare thermostaat op afstand te kunnen bedienen via een handige app en dat werkt zeker kostenbesparend. Het is even kiezen voor de juiste thermostaat want op een modulerende cv ketel past een modulerende thermostaat het beste.

De draadloze thermostaten zijn ook gemakkelijk want deze kun je echt overal in huis neerzetten. Wel is het belangrijk om de thermostaat dan niet kwijt te raken want dati is onhandig. Een zelflerende thermostaat is natuurlijk heel bijzonder. De thermostaat leert zelf hoe een huis zich gedraagt en past zich na een tijdje daar perfect op aan. De thermostaat houdt zelf de verwarmingstijd in de gaten die er nodig is om een ruimte op te warmen. Of het buiten koud is of warm, de zelflerende thermostaat past zich daar vlekkeloos op aan. Iedere ketel en ieder mens is anders maar thermostaten zijn er voor iedereen.

Geef een antwoord