3 tips bij het kiezen van zonnepanelen
AlgemeenWonen

3 tips bij het kiezen van zonnepanelen

1.01KViews

Ben jij iemand die altijd dol is op het ondernemen van impulsieve acties? Maar brengt dit je soms ook wel eens in de problemen? Bijvoorbeeld omdat je een grote aankoop hebt gedaan waar je later spijt van kreeg? Of omdat je iets hebt ondernomen wat niet helemaal de bedoeling was? Impulsief zijn is geen probleem. Vaak siert het je ook. Maar er zijn van die dingen waar je toch écht zeker van moet zijn. Bijvoorbeeld de aankoop van een huis, maar ook het kiezen van de juiste zonnepanelen. Aan een zonnepaneel zit je immers toch al snel 25-30 jaar vast. Het vraagt om een flinke investering en jouw beslissing speelt hier een uitermate belangrijke rol in. Daarom vind je hier 3 tips die jou op weg helpen bij het kiezen van de juiste zonnepanelen. Zo bega je in elk geval geen miskoop!

1.      Bepaal eerst goed wat je nodig hebt

Bij het kopen van iets wat ze nog nooit eerder hebben gekocht is het voor de meeste mensen vanzelfsprekend om dan maar voor het nieuwste en het duurste product te kiezen. Wanneer iets geheel nieuw op de markt is uitgebracht en ook de prijs enorm hoog ligt, dan moet het wel goed zijn. Of toch niet?

Bij zonnepanelen gaat het niet direct om de prijs. Vrijwel alle zonnepanelen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn beschikken over een zeer hoge kwaliteit. Natuurlijk zijn er wel wat interne verschillen, maar hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar wat jij nodig hebt. Misschien heb je helemaal niet het nieuwste van het nieuwste nodig om de zonnepanelen aan al jouw wensen te laten voldoen. Het zou dan ook zonde zijn als je meer uitgeeft dan in werkelijkheid nodig is.

Daarom is het beter om je te laten adviseren door een expert. Bekijk samen met hem jouw jaarverbruik aan elektriciteit en bespreek eventuele toekomstplannen. Hij zal vervolgens op basis van jouw persoonlijke situatie en de woning een advies geven. Zo weet je zeker dat je ook iets koopt wat echt noodzakelijk is en geef je nooit onnodig te veel geld uit.

2.      Betrouwbaarheid van de leverancier

Zonnepanelen zijn tegenwoordig zó populair dat het aanbod ook in een verbazingwekkend tempo toeneemt. Hoewel de meeste leveranciers ontzettend betrouwbaar zijn, zitten er helaas ook altijd mensen tussen die enkel zoveel mogelijk winst willen maken. Daarom is het goed om de ervaringen van anderen met deze leverancier door te lezen en tevens goed in het contract te kijken. Deze vertelt je veel over de betrouwbaarheid van de zonnepanelen. Zo zal er op goede zonnepanelen altijd een langdurige garantieperiode zitten. Vaak bijna net zo lang als de terugverdientijd zal duren. Zo weet je zeker dat je in elk geval geen verlies zult draaien. Is de garantieperiode erg kort? Ga hier dan niet mee akkoord.

3.      Huren of kopen?

Wist je dat het ook mogelijk is om zonnepanelen te huren? Groot voordeel is dat je dan in elk geval zeker bent van de betrouwbaarheid. Een koop is een koop, maar bij huren heeft de verhuurder er ook echt baat bij als de producten die het verhuurt ook daadwerkelijk in uitstekende conditie zijn. Of je gaat huren of kopen hangt vooral af van je eigen persoonlijke situatie. Het is goed om in je achterhoofd te houden wat je toekomstplannen zijn. Ben je van plan om nog heel wat jaren hier te blijven wonen? Dan is kopen een prima idee. Als je niet zeker bent of dit jouw huis voor altijd is, dan is een flexibel huurcontract wellicht een betere keuze.

Geef een antwoord