nieuwe kinderschoenen
ModeTrends

Tijd voor nieuwe kinderschoenen? Hier moet je op letten!

585Views

Kinderschoenen kopen is iets waar sommige ouders enorm tegenop kijken. Er zijn immers kinderen die ieder jaar meerdere maten verslijten. En dan kan het best een flinke uitgave zijn om telkens nieuwe paren aan te schaffen. Toch wordt over het algemeen geadviseerd om niet op kinderschoenen te besparen. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat je de kosten binnen de perken houdt en tegelijkertijd de gezonde ontwikkeling van de voeten van je kind niet in de weg staat? Tijd voor nieuwe kinderschoenen? Hier moet je zeker op letten!

Koop in de sale

Hoewel besparen op kinderschoenen niet geadviseerd wordt, zijn er natuurlijk wel verschillende manieren waardoor je er toch voor kunt zorgen dat het een niet al te dure uitgave ieder jaar wordt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voornamelijk kinderschoenen in de sale te kopen. Vaak koop je hierbij schoenen van voorgaande collecties, maar verder zijn ze splinternieuw en qua kwaliteit enorm goed. Je kunt er ook voor kiezen om een outletwinkel met je kind te bezoeken. Hier vind je de meest mooie kinderschoenen tegen zeer scherpe prijzen. Een goede manier om eenvoudig geld te besparen, zonder aan kwaliteit in te leveren.

Ruimte tussen grote teen en rand van de schoen controleren

Om te controleren of de schoen echt goed zit, kun je dit eenvoudig uittesten door de zogenaamde ‘duimtest’ toe te passen. Hierbij plaats je je duim tussen de grote teen van je kind en de rand van de schoen. Hierbij moet enkel het uiterste topje van de duim passen. Zo weet je zeker dat er voldoende groeiruimte is, maar ook dat je kind een niet te grote schoen draagt. Zorg er wel voor dat je kind tijdens het uitvoeren van deze test geheel rechtop staat en de voeten recht houdt.

schoen controleren

De juiste maat bepalen

Door corona zijn de meeste mensen tegenwoordig genoodzaakt om online schoenen te bestellen. Dat lijkt een enorme uitdaging, maar dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. De meeste webshops maken tegenwoordig namelijk gebruik van een zogenaamd maattabel. Hierbij zie je de verschillende maatvoeringen en de daarbij horende maten van de voeten. Door de voeten van je kind eenvoudig op te meten, weet je zeker dat je de juiste maat in huis haalt. Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Kies dan voor een webshop waar je gratis kunt retourneren en bestel de twee maten waar je tussen twijfelt. Zo kun je ze thuis eerst uitgebreid testen, alvorens je ze terugstuurt.

Pas schoenen altijd in de avond

Het is misschien heel aanlokkelijk om de schoenen direct bij binnenkomst te passen. Toch is het niet verstandig om deze al in de vroege ochtend te passen. Net als bij volwassenen zetten de voeten van kinderen gedurende de dag uit. Door de schoenen pas tegen de avond te passen, weet je zeker dat je geen te kleine schoenen koopt en deze de gehele dag lekker zullen zitten.

Geef een antwoord