Tips voor geweldige feestjes in tijden van corona
TrendsWonen

Tips voor geweldige feestjes in tijden van corona

819Views

Toegegeven, in 2020 viel er vrij weinig te vieren. In de zomer van dat jaar konden we nog even enkele weken genieten van een relatief rustig bestaan met weinig besmettingen en weinig maatregelen, maar sinds de tweede golf van het coronavirus ligt Nederland weer volkomen stil. Zelfs de feestdagen waren sober. Nu we in het nieuwe jaar zijn aangekomen, kunnen we alleen maar hopen op betere tijden. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Virologen zijn optimistisch. Een vaccin, beter weer tijdens het voorjaar en de zomer, deze factoren moeten allemaal van invloed zijn op het indammen van het virus. Naar verwachting zullen er deze zomer, hoogstwaarschijnlijk nog wel op basis van enkele maatregelen, eindelijk weer wat feestjes gevierd kunnen worden.

Hoogstwaarschijnlijk ben jij het huidige ‘nieuwe normaal’ ook helemaal zat. Net als de rest van de wereld. Helaas is niet te voorspellen hoe lang het nog duurt voordat we alle maatregelen vaarwel kunnen zeggen. Gelukkig is er hoogstwaarschijnlijk deze zomer al meer nodig. Waarom zou je dan ook nu bij de pakken neer gaan zitten als je ook al plannen kunt maken voor een geweldig feestje? Uiteraard wel nog in coronastijl. Kan je alvast wel wat inspiratie gebruiken? Hier volgen een aantal inspirerende tips voor een geweldig feest in tijden van corona.

Organiseer een BBQ

In de zomer van 2020 was er al relatief veel mogelijk. Op een gegeven moment was het zelfs weer mogelijk om onbeperkt met mensen samen te komen. Zolang er maar 1,5 meter afstand werd gehouden. Natuurlijk betekende dit in de meeste huiskamers alsnog dat er niet meer dan 6 man uitgenodigd kon worden, maar in de buitenlucht was hierdoor wel veel meer mogelijk. Ook deze zomer verwachten we dat dit mogelijk kan zijn. En dat betekent dat een grootschalige BBQ zeker tot de opties behoort. Alles wat je nodig hebt is een groot weiland. Of je huurt een deel van een park af.

Ook ideaal voor een trouwfeest in coronatijd. Boek een trouwambtenaar bij Gallant & More, huur een buitenlocatie af en je kunt met heel veel gasten samenkomen. Zelfs in tijden van corona.

trouwfeest in coronatijd

Hou rekening met de richtlijnen van het kabinet

Hoewel we kunnen begrijpen dat je niet kunt wachten tot er weer iets mogelijk is, raden wij altijd ten strengste af om tegen de adviezen en richtlijnen van het kabinet in te gaan. Bedenk ook goed dat de maatregelen zeer snel kunnen veranderen. Dit zagen we in 2020 wel. Waar in juli plotseling weer alles kon en mocht, zaten we in september alweer in een gedeeltelijke lockdown en in december in de strengste lockdown die we ooit hadden gezien in Nederland. Wees je daarom bewust van het feit dat een feest, hoe zorgvuldig ook gepland, wellicht toch niet door kan gaan of enkel met aangepaste regels. Wees daarom zo flexibel mogelijk en zorg ervoor dat er altijd een plan B is en dat je mogelijk je geld terug kunt verwachten als het feest toch niet geheel uit te voeren is. Zo kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan.

Geef een antwoord