Zo geef je jouw trap een enorme make-over
TrendsWonen

Zo geef je jouw trap een enorme make-over

766Views

De trap is van enorme invloed op de uitstraling van jouw woning. In de meeste woningen staat de trap centraal in de hal. En laat dit nu net dé entree van de woning zijn. Wanneer je binnenkomt is dit het eerste wat je ziet. Net als eventuele visite. Dan zijn er ook nog huizen waar de trap zelfs in de woonkamer staat. Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk wanneer deze aan alle eisen voldoet. Helaas wordt de invloed van de trap op de uitstraling in huis nogal eens onderschat. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Ziet jouw trap er niet meer zo mooi uit? En ben je echt toe aan een make-over? Hier zijn enkele handige tips om je trap snel en eenvoudig een geheel nieuwe (en stijlvolle) uitstraling te geven.

Verven maar!

Houten trappen zijn uitermate stijlvol in iedere woning. Bovendien wordt hout ook steeds beter verwerkt, waardoor het onderhoud nog relatief meevalt ten opzichte van vroeger. Genoeg redenen dus waarom houten trappen steeds meer in opmars zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk te restylen. Alles wat je nodig hebt is een goede schuurmachine, de juiste primer en een kwalitatieve laklaag. En voor goede verf kan je natuurlijk altijd terecht bij een kwalitatief merk als Sigma verf. Zo weet je zeker dat je over het juiste materiaal beschikt om deze klus te klaren.

De trap verven doe je in enkele simpele stappen. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Verzamel allereerst de juiste materialen en goede verf. Denk hierbij niet alleen aan goede traplak, zoals Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin, maar ook aan de juiste primer. Een primer is noodzakelijk om de lak goed te laten hechten. Een goede primer voorkomt dat de trap teveel van de lak in zich opneemt, waardoor je veel meer lagen nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Door het hout eerst te verzadigen zal de lak direct op de juiste manier hechten. Hierdoor ben je op de lange termijn goedkoper uit.
  • Ontvet en schuur de trap.
  • Repareer eventuele beschadigingen in het houtwerk.
  • Vervolgens breng je de primer en de aflaklaag aan.Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin

(Nieuwe) vloerbedekking plaatsen

Wil je niet voor verven kiezen? Dan is een andere tijdelijke oplossing het plaatsen van een (nieuwe) vloerbedekking op de traptreden. Grappig genoeg is vloerbedekking op de trap iets waar je dol op bent of wat je juist lijkt te verafschuwen. Er zijn bijna geen mensen die hier neutraal in staan. Vloerbedekking heeft dan ook voor- en nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke voor- of nadelen het zwaarst wegen.

Het grootste voordeel van vloerbedekking is dat het lekker warm aan de voeten is. Hierdoor voelt het heerlijk comfortabel wanneer je op een koude winterochtend op je blote voeten naar beneden loopt. Een groot nadeel is dat stof heel gemakkelijk vanaf je sokken op de trap blijven hangen. Hierdoor vraagt een trap met vloerbedekking vaak meer onderhoud. Het wordt toch wel geadviseerd om deze minimaal één keer per week goed met een stofzuiger af te nemen. Zo voorkom je ophopingen van stof en blijft de trap hygiënisch. Bij een geverfde trap heb je hier geen last van. Een licht vochtig doekje is vaak al voldoende om deze in topconditie te houden.

Geef een antwoord