TrendsWonen

Hoe kies je houten jaloezieën op maat voor je raamdecoratie?

1.14KViews

Houten jaloezieën op maat passen bij iedere bouwstijl, van klassiek en landelijk tot modern en trendy. Houten jaloezieën zijn dan ook erg populair als raamdecoratie. Ze geven je interieur een persoonlijke uitstraling. Houten jaloezieën op hebben nog veel meer voordelen. Ze zorgen voor een aangename kamertemperatuur in alle seizoenen en geven je maximale privacy. Houten jaloezieën zijn er in vele modellen, uitvoeringen en zelfs in vele (trendy) kleuren. Zo zijn er altijd wel jaloezieën beschikbaar die bij je woning en je interieur passen.

Lamellen in vele houtsoorten

Ook de lamellen van houten jaloezieën op maat zijn er in meerdere soorten hout. Linde en tropisch Abachi zijn veel gebruikte houtsoorten voor het vervaardigen van jaloezieën. Vanuit milieuoogpunt kiezen we nu ook meer en meer voor bamboe. Houten jaloezieën in lindehout beschikken over gladde lamellen. Abachi is dan weer een tropische en hardere houtsoort met een houtnerf in de lamel. Houten jaloezieën zijn niet vochtbestendig en zijn minder geschikt voor bijvoorbeeld keukens of badkamers. In vochtige deze ruimtes kies je bij voorkeur voor jaloezieën uit kunststof zoals pvc.

Lamellen in vele houtsoorten

Houten jaloezieën met koord of band

Voor een stijlvolle uitstraling van je houten jaloezieën heb je de keuze uit meerdere accessoires. Een afwerking met een zogenaamde ladderkoord of band zijn het meest voor de hand liggend. Standaard jaloezieën zijn vaak uitgerust met een ladderkoord in bijpassende kleur. Bredere houten jaloezieën beschikken meestal naast deze ladderkoord ook nog over een bredere ladderband uit een bijpassende stof en kleur.

Verduisterende houten jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen je slaapkamer nooit volledig verduisteren. Hou daar dus zeker rekening mee wanneer je besloot om ook in je slaapkamer houten jaloezieën te plaatsen. Ben je geen fan van een volledig donkere slaapkamer? Dan zijn houten jaloezieën in je slaapkamer een goed idee.

Houten jaloezieën geschikt voor alle soorten ramen?

Houten jaloezieën zijn geschikt voor zowat alle soorten ramen, zelfs voor zogenaamde draaiklikramen. In dit geval kies je best voor smalle lamellen van maximaal 30 millimeter. Op die manier past de jaloezie achter de klink van je draaiend klikraam. Kies in dit geval voor jaloezieën met spankoorden. Dan zal bij klikstand van het raam de houten jaloezie mooi tegen het raam hangen.

Houten jaloezieën reinigen

Houten jaloezieën zijn opvallend onderhoudsvriendelijk. Regelmatig afstoffen met een zachte microvezeldoek of met een vochtige doek of spons volstaat om van je jaloezieën in hout lang te genieten. Aangepaste houten jaloezieën laten zelfs toe om ze te reinigen met de stofzuiger met opzetstuk.

Het plaatsen van houten jaloezieën is vakwerk

Jaloezieën zelf plaatsen is verre van makkelijk. Voor het mooiste resultaat doe je beroep op vaklui. Die plaatsen je jaloezieën in hout volgens het boekje. Bovendien geniet je bij eventuele problemen van een garantieperiode. Problemen worden dan opgelost of materialen die niet voldoen vervangen zonder dit je één euro kost. Met professionele installateurs moet je zich ook geen zorgen te maken over de juiste maat van de jaloezieën. Dat is een precies werkje dat je best aan hen overlaat. Een verzorgt en decoratief raam is belangrijker dan je denkt. Het is namelijk een van de eerste zaken wat bezoekers van je woning te zien krijgen.

Geef een antwoord