stijlvolle en trendy badkamer
TrendsWonen

Tips voor een stijlvolle en trendy badkamer

1.44KViews

Een badkamer inrichten kan een aardige beproeving zijn. Zeker als je niet precies weet wat je wilt. Door het enorme aanbod van badkamermeubels, tegelwerk en accessoires raak je heel gemakkelijk overweldigd. Er zullen een hoop keuzes gemaakt worden. Allemaal gebaseerd op het creëren van meer sfeer in de badkamer. Maar hoe richt je jouw badkamer zo stijlvol en trendy mogelijk in? Waar moet je rekening mee houden? Wij geven enkele tips!

Zorg voor een mooie afwerking

De uitstraling van de badkamer valt en staat door de afwerking. Vloertegels zijn verreweg het meest gekozen materiaalsoort in Nederland. Deze zijn niet alleen uitermate geschikt in vochtige ruimtes, maar zijn ook nog eens eenvoudig te reinigen en te combineren met verschillende badkamerstijlen. Wil je tegels kopen van Douche Concurrent? Laat je dan goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Zet de voor- en nadelen van iedere tegel op een rijtje en maak pas een definitieve beslissing als je hier 100% achter staat. Zo voorkom je teleurstelling achteraf.

Less is more

Less is more is een zeer bekende uitspraak in de interieurwereld. Minimalisme speelt bovendien een belangrijke rol in de huidige woontrends. Wanneer je teveel verschillende stijlen, meubels en accessoires met elkaar combineert is het effect veel minder groots dan als je dit met een selectief aantal meubelstukken zou doen. Bovendien zorgen te veel elementen al gauw voor een rommelige uitstraling. Iets wat je zeker in de badkamer wilt voorkomen. Dit moet immers een oase van rust zijn. Hoe minder, hoe rustiger. Zo geniet je van een heerlijke plek om even in te ontspannen.

Less is more badkamer

Maak een moodboard

Weet jij al welke stijl je voor de badkamer mooi vindt? Of heb je nog geen enkel idee? Dan is het eerst belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Gelukkig biedt ook nu de digitale wereld weer solaas. Met behulp van handige apps zoals Pinterest kan je jouw digitale moodboard compleet maken. Ga op zoek naar verschillende badkamerstijlen en sla simpelweg op wat je mooi vindt. Zo heb je uiteindelijk een mooi overzicht van jouw eigen smaak en persoonlijke voorkeuren. Je kunt deze moodboard vervolgens gebruiken om een geschikte badkamer uit te kiezen. Aarzel ook vooral niet om hier hulp voor in te schakelen bij een badkamerspecialist. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Creëer voldoende opbergruimte

Onvoldoende opbergruimte is een groot probleem, zeker in de badkamer. Wellicht denk je nu dat je weinig nodig hebt in de badkamer, maar bedenk nu maar eens hoeveel handdoeken, make-up spullen en essentials voor de douche in huis zijn. Bij de badkamer inrichting is het dan ook van belang om alle beschikbare ruimte optimaal te benutten. Kies bijvoorbeeld voor multifunctionele meubels, zodat je losse spullen eenvoudig kunt opbergen. Zo creëer je een opgeruimde en rustige sfeer. Wees creatief en laat je inspireren door de ideeën van anderen.

De juiste verlichting

Een goed lichtplan is in iedere ruimte essentieel. Dat geldt dan ook zeker voor de badkamer. De juiste verlichting is niet alleen heel praktisch, maar verhoogt ook de sfeer in de kamer. Kies voor fijne functionele en sfeervolle lampen. Let wel goed op of de lampen goed bestand zijn tegen vocht. Er zijn speciale badkamerlampen verkrijgbaar. Deze beschikken over een langere levensduur en zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Het beste is natuurlijk nog altijd daglicht, dus zorg er tevens voor dat de ramen in de badkamer zoveel mogelijk benut worden.

Geef een antwoord