trendy slaapkamer
TrendsWonen

4 tips voor een trendy slaapkamer

1.08KViews

Het inrichten van een slaapkamer staat meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Dit is immers toch enkel de ruimte waar je je ogen sluit. Of toch niet? De afgelopen jaren is de slaapkamer steeds belangrijker geworden. Zo wordt deze steeds vaker ingezet als mini-woonkamer, inclusief televisie en een fijn loungehoekje. Het is duidelijk dat de functie van de slaapkamer een verandering doormaakt. Daar hoort natuurlijk ook een geheel andere uitstraling bij. Maar hoe richt je jouw slaapkamer stijlvol en trendy in?

Een slaapkamer stylen kan ontzettend lastig zijn. Er zijn heel veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende stijlen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Kies je voor industrieel, landelijk of modern? De materialen en kleuren in de slaapkamer zijn allesbepalend voor de sfeer. In dit artikel vind je 4 tips voor een trendy slaapkamer, zodat wakker worden iedere ochtend weer een feestje is.

1.    Het zijn de kleine dingen die verschil maken

Wil je van een sfeervollere slaapkamer genieten? Maar heb je momenteel weinig budget om de gehele kamer aan te pakken. Geen probleem! Door kleine aanpassingen te maken, kan je al zeer veel verschil maken in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een luxe dekbedovertrek bij weidswonenenslapen.nl. Deze geven de slaapkamer direct meer sfeer en een luxe uitstraling. Bovendien is een nieuw dekbedovertrek natuurlijk nooit verkeerd.

2.    Behoud de rust in de slaapkamer

Doordat de slaapkamer steeds vaker voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, zien we ook dat de hoeveelheid rust verstoord raakt. Mensen zitten urenlang voor de televisie terwijl ze eigenlijk horen te slapen, zorgen voor een drukke omgeving met veel prikkels en zien daardoor hun nachtrust achteruit gaan.

Bij het inrichten van de slaapkamer is het daarom belangrijk om de voornaamste functie van de kamer te waarborgen: het verzorgen van een goede nachtrust. Kies daarom voor rustgevende kleuren aan de muren, ruim de slaapkamer zorgvuldig op en verberg beeldschermen eventueel achter dichte deurtjes. Zo behoud je de rust in de slaapkamer, waardoor je nachtrust niet onnodig verstoord wordt.

Extra tip: creëer voldoende opbergruimte in de slaapkamer. Kies bij voorkeur voor een dichte kast, zodat het minder rommelig oogt in de ruimte. Dekbedden kopen bij weidswonenenslapen is dan ook geen enkel probleem meer, omdat je altijd extra opbergruimte hebt om een extra dekbed kwijt te kunnen. Dat staat wel zo netjes!

3.    Koop enkel accessoires met een duidelijke functie

Kan jij je ook nooit inhouden als je in een woonwinkel staat? Ben je altijd enorm verliefd op de prachtige accessoires die je hier kunt vinden en neem je eigenlijk altijd teveel mee? Niet doen! In de slaapkamer is rust het toverwoord. Dat neemt niet weg dat de ruimte nog steeds over voldoende sfeer mag beschikken. Daarom mogen accessoires zeker niet ontbreken, maar doe dit wel met mate. Koop niet enkel accessoires omdat je het ‘mooi’ vindt, maar omdat deze een duidelijke functie in de slaapkamer hebben. Wollen dekens kunnen bijvoorbeeld een geweldige eyecatcher op bed zijn en helpen je tegelijkertijd om comfortabeler te slapen tijdens een koude nacht.

4.    Vloerkleed: onmisbaar in iedere slaapkamer

Wil je over een ware musthave in de slaapkamer beschikken? Dan mag een vloerkleed zeker niet op jouw verlanglijstje ontbreken. Zo geniet je altijd van een warm en comfortabel gevoel als je uit bed stapt. Bovendien geeft een vloerkleed ook nog eens heel veel sfeer aan de ruimte. Pas wel op dat je het zogenaamde ‘badmatjes-effect’ voorkomt. Kies daarom voor een groot exemplaar en behaal zoveel mogelijk sfeer!

Geef een antwoord