Een nieuwe smartphone kopen? Hier moet je op letten!
Algemeen

Een nieuwe smartphone kopen? Hier moet je op letten!

734Views

Toe aan een nieuwe smartphone? Dan zal je de komende tijd waarschijnlijk veel verschillende keuzes moeten maken. Want voor welk besturingssysteem kies je? Welke functies vind je belangrijk? Hoeveel wil je maximaal aan de smartphone uitgeven? Kies je liever voor een minder populair merk of heb je al een merk in gedachten? Welke keuzes je ook maakt, de aanschaf van een nieuwe smartphone is niet altijd even gemakkelijk. Als je kijkt naar het brede aanbod van iPhones, Samsungs en meer, weet je dat dit geen eenvoudige klus gaat worden. Hoe weet je zeker dat je de beste deal sluit? En dat je de komende jaren weer van een geweldige smartphone kunt genieten? In dit artikel helpen we jou alvast een handje op weg en vertellen we waar je op moet letten.

Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven?

Natuurlijk wil iedereen over het beste van het beste beschikken, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Daarom is het verstandig om eerst goed te bedenken hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven. Zo kun je gericht op zoek gaan naar een smartphone die past binnen dit budget en word je niet onnodig ‘lekker gemaakt’ door de nieuwste technische snufjes en accessoires van duurdere toestellen.

Over het algemeen kunnen we stellen dat een smartphone vanaf 200 euro mogelijk is. Bedenk wel dat je hierbij vaak spreekt over toestellen met minder geheugen en slechtere camera’s. Naarmate de prijs oploopt, geniet je van meer functies, een betere camera en andere high-tech snufjes. Daarnaast betaal je ook voor het merk. Een iPhone is over het algemeen duurder dan een iets minder populair merk. Je geniet echter dan ook wel van het beste van het beste.

iPhone kopen

Bedenk goed wat voor jou van belang is. Gebruik je de telefoon enkel om te bellen en berichten te versturen? Dan volstaat een simpel toestel. Gebruik je deze echter voor meerdere doeleinden? Dan doe je er goed aan om een luxer model aan te schaffen.

Kies je voor Android of iPhone?

In de meeste gevallen moet je de keuze maken tussen een Android of iOS besturingssysteem. Een iPhone is de enige smartphone met iOS. De verschillen tussen Android en iOS zijn zeer groot. Daarnaast zijn er weinig alternatieven voor deze twee besturingssystemen. Het is dus aan jou om te beslissen welk besturingssysteem het meest geschikt is. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje:

  • Met Android geniet je over een enorme keuzevrijheid om je smartphone naar eigen smaak in te stellen. Dit besturingssysteem wordt niet alleen door bekende merken als Samsung, Motorola en Huawei gebruikt, maar er zijn nog veel meer talloze merken die hier gebruik van maken. Daardoor bepaal je zelf welk toestel het beste bij jou past. Het grootste nadeel van Android is dat de privacy vaak in het geding komt. Bovendien wordt het besturingssysteem weinig tot nooit geüpdate. Hierdoor kan de besturing steeds minder soepel verlopen.
  • Wanneer je kiest voor iOS, kies je voor een besturingssysteem die jarenlang getest en – indien nodig – verbeterd wordt. Hierdoor geniet je telkens van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van privacy en de werking van jouw smartphone. Het grootste nadeel van iOS is dat deze enkel in combinatie met een iPhone gebruikt kan worden. Hierdoor beschik je dus over weinig keuzevrijheid. Daarnaast geeft Apple niet alle app-makers toestemming om apps voor de iPhone te lanceren, omdat ze de kwaliteit willen waarborgen. Daardoor beschikt de gebruiker over minder mogelijkheden dan bij een Android toestel het geval is.

Welk toestel voor jou het meest geschikt is, hangt van meerdere factoren af. Zet voor jezelf op een rijtje wat jij belangrijk vindt en ga met die informatie op pad. Zo vind je binnen mum van tijd een smartphone die bij jou past.

Geef een antwoord