Tips om te beginnen met BDSM
TrendsVrije Tijd

Tips om te beginnen met BDSM

977Views

De interesse voor BDSM is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Mede door de komst van films zoals ‘’Fifty Shades of Grey.” Plotseling sprak iedereen erover en kwamen ook steeds meer mensen uit voor hun interesse in BDSM. Wat veel mensen niet beseffen is dat BDSM een heel breed begrip is. Het is lastig om er een duidelijke definitie aan te geven. Je kunt er een eigen invulling van maken. Je partner prikkelen met veertjes of ijsblokjes of vastbinden kan al een vorm van BDSM zijn. En zeg nou heel eerlijk, dit hebben veel meer mensen gedaan dan ze eigenlijk zouden toegeven.

De overkoepelende gevoelens, uitingen en gevoelens die bij BDSM ter sprake komen zijn met name dominantie en onderdanigheid. Dit betekent echter niet dat men jou kan dwingen om iets te doen wat je niet wilt. Bij BDSM hebben beide partijen er mee ingestemd. Pijn kan een onderdeel zijn, net als dwang, maar dat hoeft niet het specifieke doel te zijn. Daarom wordt er ook altijd een code afgesproken, zodat je partner of jijzelf weet wanneer je moet stoppen. Ben jij zelf geïnteresseerd en wil je wat meer spanning in de slaapkamer brengen? En heb je wellicht zelfs al een aantal BDSM toys online ontdekt? Maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we enkele handige tips voor beginners.

Doe research

Dit klinkt misschien een beetje saai, maar je moet natuurlijk wel weten waar je precies aan begint en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Gelukkig is er genoeg naslagwerk op internet te vinden en er zijn ook nog eens een heel groot aantal boeken verkrijgbaar. Wist je dat er zelfs regelmatig speciale feesten worden gehouden, waarbij je mensen kunt ontmoeten die ook aan BDSM doen en ervaringen en tips uit kunt wisselen? Soms is het op dergelijke feesten ook mogelijk om speeltjes te kopen. Dit zijn leuke en handige manieren om je kennis uit te breiden.

BDSM toys

Gewoon doen!

Je kunt uren besteden aan het lezen van naslagwerk en gesprekken met andere mensen die aan BDSM doen, maar uiteindelijk is het toch gewoon een kwestie van DOEN! Je kunt veel dingen nooit echt begrijpen, zonder ze eerst gedaan te hebben. Zie het als een spannend nieuw avontuur. Ga lekker op ontdekkingstocht met je partner en onthoud dat er geen speciale regels zijn. Zolang jullie het leuk hebben en genieten is dat gewoon goed. Begin simpel. Het hoeft niet direct heel uitgebreid. Ook elkaar vastbinden kan al heel spannend zijn en is al een gigantische stap in de richting van het wereldje van BDSM.

Scroll ook eens door het aanbod van Bondage toys en bekijk welke producten je aanspreken en welke juist niet. Doe dit samen met je partner. Die voorpret is eigenlijk al goud waard en zorgt ervoor dat het direct een stuk interessanter wordt in de slaapkamer. Kies bij voorkeur voor multifunctionele speeltjes en speeltjes die speciaal voor beginners zijn gemaakt. Zo haal je direct veel voldoening uit je aankoop!

Geef een antwoord