Zo geniet je ook in de winter van jouw balkon
TrendsWonen

Zo geniet je ook in de winter van jouw balkon

856Views

Denk jij dat je in de winter geen gebruik kunt maken van je balkon of dakterras? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit kan wel! Ondanks dat het kouder wordt buiten en de dagen korter worden zijn er namelijk een aantal manieren om tóch te kunnen genieten van jouw buitenruimte. Lees verder om al onze tips te bekijken.

1.  Maak je balkon gezellig met verlichting

Een belangrijke reden waarom mensen liever binnen blijven in de wintermaanden is natuurlijk omdat het buiten al vroeg grauw en donker is. Met verlichting kun je dit eenvoudig oplossen. Bovendien maakt verlichting jouw balkon of dakterras ook direct een stuk gezelliger. Zo kun je bijvoorbeeld ijspegelverlichting ophangen om tóch dat echte winterse sfeertje te creëren, terwijl je tegelijkertijd ook wat extra verlichting toevoegt aan je buitenruimte. Maar wat is ijspegelverlichting nu eigenlijk? Deze kerstverlichting bestaat uit een horizontaal snoer waaraan verticale snoeren van verschillende lengtes bevestigd zijn. Hierop zitten led lampjes die zorgen voor een speels en knus effect.

Ook met een lichtslang kun je je balkon een stuk gezelliger maken. Dit is een flexibele slang die gemaakt is van plastic. Deze kun je bijvoorbeeld aan de rand van je balkon bevestigen. Doordat een lichtslang flexibel buigbaar is kun je hier extra veel kanten mee op. Je kunt hier zelfs je eigen verlichte figuren mee creëren als je een echte creatieveling bent.

ijspegelverlichting

2. Ga voor groen

Ook planten zorgen ervoor dat jouw balkon er direct een stuk knusser en gezelliger uitziet. Hiermee moet je wel een beetje oppassen, want niet alle planten zijn bestand tegen het koude weer. Planten die je wél kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld buxussen, chrysanten en heideplantjes. Check dit altijd eerst voordat je ze aan je balkon of dakterras toevoegt.

3. Maak een winterproof zithoekje

Hoe gezellig jouw balkon ook is, als je er niet lekker kunt zitten in de winter heb je er alsnog niks aan. Een van de belangrijkste dingen bij het creëren van een winterproof zithoekje is dat het warm genoeg moet zijn. Hiervoor komen stoffen materialen zeer goed van pas. Door een kleedje op een (tuin)stoel te leggen zorg je er al snel voor dat het minder koud aanvoelt. Ook dekentjes of kussentjes zorgen voor dat de gevoelstemperatuur een stuk warmer wordt. Werkt dit allemaal niet? Dan kun je natuurlijk ook altijd een warmtelamp of een warme kruik gebruiken.

Met een paar aanpassingen kun je jouw balkon of dakterras dus in een mum van tijd winterklaar maken, om te zorgen dat je hier ook in de koudere maanden van kunt genieten.

 

Geef een antwoord