TrendsWonen

De grootste badkamertrends van 2020!

1.06KViews

Elk jaar weer kunnen we genieten van ontzettend mooie trends op het gebied van sanitair. De afgelopen jaren is de functie van de badkamer enorm veranderd. Waar deze eerst vooral gebruikt werd om je even snel op te frissen, besteden we nu dagelijks enorm veel tijd in deze ruimte. In deze drukke en vooral gekke tijden is het stiekem ook helemaal niet zo vreemd dat we graag de rust van de badkamer opzoeken. Een lange douche of bad is soms net wat je nodig hebt om weer op te laden. En dan is het natuurlijk wel zo prettig als de ruimte ook comfortabel en rustgevend aanvoelt.

Dit jaar zien we opnieuw opvallende trends in de badkamerwereld. Het is met name opvallend dat de badkamer vooral als leefruimte wordt ingericht. Ook dit jaar houden we van strak en modern, maar met een huiselijk tintje. Ontdek de volgende grote badkamertrends die dit jaar een belangrijke rol speelden!

Ingericht op de kleinere woningen

Dit is iets wat we bij alle huidige woontrends zien: de focus op kleiner wonen. En dat is ook niet zo vreemd, want door het gebruik aan ruimte in Nederland zijn de meeste woningen tegenwoordig kleiner dan we gewend zijn. Ruime-efficiënt bouwen betekent dan ook dat mensen creatiever moeten omgaan met de ruimte die ze gekregen hebben. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat de ruimtelijkheid in de badkamer ook daadwerkelijk verloren gaat. Met een slimme badkamerindeling en de nodige creatieve oplossingen creëer je een sfeervolle en ruimtelijke uitstraling.

Er zijn verrassend veel mogelijkheden voor kleine badkamers. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ruimtebesparend sanitair, zoals een hangwc, of multifunctionele meubels en inklapbare douchedeuren. Mogelijkheden in overvloed om jouw badkamer er ruimtelijker en sfeervoller uit te laten zien.

hangwc

Spiegel als eyecatcher

Kocht je voorheen enkel een badkamerspiegel omdat dit nou eenmaal praktisch was? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Badkamerspiegels zijn tegenwoordig namelijk niet alleen maar praktisch, ze dienen vooral een decoratieve functie te vervullen. Spiegels zijn eyecatchers, ware blikvangers én ze doen de badkamer er ook nog eens ruimtelijker uit laten zien. Bovendien zijn de nieuwste spiegels tegenwoordig ook nog eens uitgerust met handige snufjes en extraatjes. Denk bijvoorbeeld aan touchbediening, spiegelverwarming zodat deze niet beslaat en extra verlichting.

Warme kleuren

In 2020 konden we best wel wat extra warmte in huis gebruiken. Zeker nu we met z’n allen hebben gemerkt dat het leven ongrijpbaar is en dat we soms moeten leven met maatregelen en gevolgen die we nooit eerder voorzien hadden. Dan is het juist fijn als je thuis een fijne plek is om te verblijven. Een gevoel van veiligheid, warmte en een oase van rust. Hier kan je heerlijk bijtanken en je even afsluiten van al het naars wat er in de wereld gaande is. De badkamer is hier bij uitstek geschikt voor.

Dit jaar gebruiken we dan ook enkel warme kleuren en materialen in de badkamer. Alles om extra sfeer en warmte in huis te halen. Zachte pasteltinten en de kleur grijsgroen zijn dit jaar immens populair. Deze worden afgetopt met warme, natuurlijke materialen en wat stoerdere accenten voor een mooi contrast. Zo wil je je badkamer nooit meer verlaten!

Geef een antwoord