Tips om duurzamer te leven
TrendsWonen

Tips om duurzamer te leven

1.07KViews

Duurzaam leven is niet meer weg te denken tegenwoordig, het is een echte trend geworden. Er is geen reden om door te slaan met duurzaamheid, zoals dat sommige mensen spontaan alleen maar superfood eten of geitenwollen sokken dragen. Je kan het ook subtiel beetje bij beetje toepassen in je leven, zonder dat alles wat je doet erom draait.

Het huishouden

Is het echt nodig om je verwarming zo hoog te zetten, zo vlak tegen de zomer? Waarschijnlijk niet. In plaats van je verwarming hoger te zetten als je het koud hebt, zet je het een graadje lager en trek je een dikke trui aan. Dit geldt ook voor de was doen, dat kan ook op een graad lager. Het wordt dan net zo schoon. Nu het dan toch warmer wordt buiten, kan je je net gewassen kleding ook aan de buitenlucht laten drogen. Simpele dingen veranderen in het huishouden maakt je meteen duurzaam, en je hoeft het niet eens te merken.

Recyclen

Heb je eindelijk besloten om je oude televisie die bijna uit elkaar valt te vervangen voor een nieuwer model? In plaats van je oude tv in de container te dumpen, is recyclen veel duurzamer. Er zijn genoeg plekken waar jij versleten elektronische spullen in kan leveren. Vaak worden oude onderdelen ook gebruikt bij het maken van nieuwe spullen. Zo gaat het in een cirkeltje rond, oud wordt nieuw. Je kan ook je mobiel inruilen voor een nieuwe, Samsung heeft daar wel eens acties voor. Super handig.

Praktisch koken

Een echte liefhebber van taarten bakken? Dan ben je vast snel door je voorraad bakpapier heen. In plaats van naar de supermarkt rennen om een nieuwe voorraad te kopen, kan je ook een siliconen mat kopen die je meerdere keren kan gebruiken. Overbodig boodschappen doen is ook zonde, want stel je voor dat je die vier zakken chips niet eens opeet. Als laatste tip kan je in de supermarkt de plastic verpakkingen nog achterwege laten. Tegenwoordig is alles verpakt in plastic, maar die je kan die ene avocado ook los meenemen.

Duurzame ramen

Om je woning duurzaam te maken, kun je behalve recyclen of dingen in je huishouden veranderen, ook kiezen om duurzame ramen te plaatsen. Welke dat zijn? Er is dubbel glas, goed voor geluidsoverlast in een luidruchtige buurt en zonwerend. Ook kan je nog kiezen voor hr++ glas, die ook vele voordelen heeft. Je verliest minder snel warmte, wat je vaste kosten verlaagt. Hr++ glas zorgt ook voor wooncomfort omdat je geen last hebt van tocht of koud. Een slimme investering dus!

Weet jij al welke tips je gaat toepassen om duurzamer te leven?

Geef een antwoord