Hulp bij het kiezen van de juiste terugslagklep
AlgemeenZakelijk

Hulp bij het kiezen van de juiste terugslagklep

405Views

Een terugslagklep voorkomt dat er tegenstroming in een systeem kan ontstaan. In veel situaties kan de terugslagklep daardoor enorm goed van pas komen. Sta bijvoorbeeld even stil bij het riool: als de rioolleiding geen terugslagklep zou hebben zou het vieze rioolwater gewoon weer terug kunnen lopen. Niet alleen voor het riool is de terugslagklep een handige uitkomst, ook voor kleinere waterleidingen is het van belang dat het water er alleen uitloopt en niet inloopt. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten etc. In dit blogartikel lopen we met je lang de verschillende soorten terugslagkleppen zodat jij straks precies weet welke terugslagklep je nodig hebt.  

Enkel en alleen voor terugstroming? Kies de tussenflens.


De tussenflens is in principe het meest simpele ontwerp van de terugslagklep die er bestaat. Het afsluitmechanisme werkt op basis van drukverschil en zorgt ervoor dat het water of andere substantie niet terug kan stromen de leiding in. De tussenflens is heel gemakkelijk te installeren en staan bekend om hun eenvoudige constructie. De inbouwlengte van deze variant is ook erg kort. 

Een grotere breedte? Kies de disco-terugslagklep


Ben je op zoek naar een terugslagklep voor een leiding die breder is dan gemiddeld? De disco-terugslagklep is een tussenflensverbinding maar dan aangepast voor grote leidingen. De disco-terugslagklep is perfect inzetbaar bij het tansport van vloeibare of gasvormige substanties. Deze klep wordt afgesloten met een vering wanneer de druk terugloopt. Dit betekent dat de vloeistof nooit terug kan lopen, ook niet wanneer de druk lager wordt en de stroom verminderd. Het makkelijke van de disco-terugslagklep is dat er vele opties verkrijgbaar zijn en je daardoor zelf kan kiezen bij welke druk de klep opent. 

Heb je een lage openingsdruk? Kies de dubbelvleugel


Soms is het zo dat je een terugslagklep nodig hebt met een lage openingsdruk. In dit geval is de dubbelvleugel het best geschikt. De dubbelvleugel heeft als extra opvang een vering én een contragewicht. Dit zorgt ervoor dat zodra de inlaatdruk overschreden wordt, de klep zichzelf afsluit. Een bijkomend voordeel van de dubbelvleugel is dat deze terugslagklep weinig tot geen onderhoud vereist.

Hulp bij het kiezen van de juiste klep


Kom je er na het lezen van deze blog nog steeds niet helemaal uit en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van de juiste terugslagklep? Ebora is een bedrijf gespecialiseerd in terugslagkleppen en andere appendages. Ze helpen je graag met al je vragen en hebben specialisten in dienst die je eenvoudig van het juiste advies kunnen voorzien. Neem eens een kijkje op de website! 

Geef een antwoord