Streaming-audio draadloos genieten van muziek
Vrije Tijd

Streaming-audio: draadloos genieten van muziek

929Views

We kennen het allemaal wel: het is een warme zomerdag en je bent onderweg naar het strand. Eenmaal aangekomen heb je een plekje opgezocht en pak je je spullen uit. Je ziet dat je buurman in de weer is met zijn luidspreker. Maar voordat hij van zijn muziek kan genieten, moet er eerst worden afgehandeld met de hele wirwar aan snoeren die volledig in de knoop zitten. Daar heb jij natuurlijk geen last van, want met een volledig draadloze luidspreker laat jij jouw feestje binnen een paar seconden van start gaan.

Streaming is mateloos populair. En wat ons betreft, volkomen terecht natuurlijk. Zowel de doorsnee muziekliefhebber als de altijd up-to-date HiFi-kenner zijn helemaal in de ban van het streamen van muziek. Maar wat is streaming precies? En waar schaf streamingapparatuur het beste aan? Dat vertellen wij je in deze blog.

Betekenis van streaming

Voordat we van start gaan, is het handig om eerst de betekenis van het woord ‘streaming’ helder te hebben. Met streaming wordt een techniek bedoeld waarbij (muziek)bestanden van de ene locatie naar de andere locatie ‘stromen’. Op deze manier kan er bijvoorbeeld muziek worden geluisterd op een speaker, zonder de muziek eerst te moeten downloaden.

Volledig draadloos

De ultieme beleving van je muziek ervaar je met apparatuur van hoogwaardige kwaliteit. Streaming-audio biedt oplossingen waarbij je eenvoudig muziek kunt afspelen via het internet, bluetooth of je eigen opslagsysteem. Het voordeel daarvan is dat je de luidsprekers eenvoudig kunt plaatsen en je geen last hebt van kabels die in het zicht hangen. Handig toch?

Streamingdiensten in combinatie met streaming audio

Met de komst van streaming audio is de wereld van online muziek zich ook gaan ontwikkelen. Met streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Tidal, Soundcloud of YouTube Music heb je waar je ook bent een grote bibliotheek aan verschillende soorten muziek tot je beschikking. Als je een draadloze luidspreker wil gaan aanschaffen, is het wel verstandig om je daar goed in te verdiepen. Apparatuur van Sonos ondersteund (bijna) alle streamingdiensten, waar apparatuur van Roon dat niet doen. Doe dus goed onderzoek naar welke service er bij jou past en welke streamers deze ondersteunen.

WiFimedia

Wifimedia weet als geen ander dat de manier waarop we tegenwoordig naar muziek luisteren is veranderd. Traditionele geluidsdragers zoals cd’s, dvd’s en blu-ray discs hebben plaatsgemaakt voor streaming en draagbare muziekspelers. Dat vraagt om andere apparatuur en andere kennis en expertise bij de verkoop en aanleg daarvan. WiFimedia is de langst bestaande en grootste specialist in Nederland op het gebied van audio- en videostreaming. Daarnaast weten ze alles van Hi-Fi zodat jij alles kan halen uit jouw unieke playlist. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op!

Geef een antwoord