Waarom je zeker moet kiezen voor een houten tuinbank
TrendsWonen

Waarom je zeker moet kiezen voor een houten tuinbank

1.25KViews

De zomer ligt weer op de loer en dat betekent dat de meesten van ons inmiddels al hard bezig zijn om hun tuin gereed te krijgen voor de eerste echte warme dagen. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om je huidige tuinset eens goed onder de loep te nemen. Toe aan een nieuwe tuinbank? Dan zal je al snel merken dat het kopen van een nieuwe bank niet gemakkelijk is. Zeker niet door het enorme aanbod. Toch zien we een duidelijke verandering terug in het koopgedrag van de consument. Zo kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor hardhouten tuinbanken. Dit terwijl voorheen nog de voorkeur lag bij aluminium tuinbanken en de zogenaamde wickersets.

Vanwaar deze verandering? Wat maakt een hardhouten tuinbank nou zo populair? Waarom moet je anno 2021 zeker kiezen voor een houten tuinbank? We gingen op onderzoek uit en kwamen tot de ontdekking dat hardhouten tuinbanken enorm veel voordelen hebben. In dit artikel hebben we de belangrijkste voor jou verzameld.

Eenvoudig te bewerken

Een groot voordeel van een hardhouten tuinbank is dat deze zeer eenvoudig te bewerken is. Wanneer je de uitstraling van de bank zat bent, dan kun je deze eenvoudig zelf een nieuw kleurtje of andere look geven. Hierdoor beschik je over een bank waar je jaren plezier van zult hebben. Bovendien is dit iets wat bijna iedereen zelf kan doen. Het is enkel een kwestie van licht opschuren en vervolgens een goede lakverf voor buiten gebruiken. Hierdoor ziet de bank er weer als nieuw uit en heeft hij een complete make-over gekregen. Beter kan bijna niet!

Tijdloze uitstraling

Trends zijn meestal onderhevig aan het huidige modebeeld. De meeste nieuwe tuinbanken en tuinsets zullen over enkele jaren dan ook alweer helemaal uit de mode zijn. Wellicht ben je er daardoor ook al snel op uitgekeken. Zonde, want een tuinbank is immers niet de goedkoopste aankoop die er is. Daarom is het prettig om voor een bank met een tijdloze uitstraling te kiezen. En laat die omschrijving nu net bij een hardhouten tuinbank passen. Een houten tuinbank kan namelijk altijd. Deze kon twintig jaar geleden zonder enige moeite in de tuin geplaatst worden en nu nog steeds. Ook in de toekomst zal dat zo blijven. Bovendien past een hardhouten tuinbank bij vrijwel iedere tuintrend. Hierdoor kan je het gehele tuininterieur keer op keer veranderen en blijft de bank gewoon haar mooie plekje behouden.

Nog een groot voordeel van een hardhouten tuinbank is de natuurlijke en bovenal warme en unieke uitstraling. Ze zijn bovendien in heel veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Hierdoor kun je de uitstraling geheel naar eigen wens afstemmen. Wie wil dat nou niet?

Goed schoon te maken

In een bedrijvig huishouden gaat gebruiksgemak altijd voor. Wanneer je kleine kinderen en/of huisdieren rond hebt lopen is het dan ook een fijn idee om te weten hoe eenvoudig de bank te reinigen is. Gelukkig is dat met een hardhouten bank geen enkel probleem. Bovendien kun je zelfs de meest hardnekkige vlekken weg krijgen door deze simpelweg even snel op te schuren. Hierdoor blijft je bank langere tijd mooi en gaat deze zonder problemen jaren mee.

Geef een antwoord