Ook steeds meer scholieren rijden op de elektrische fiets
TrendsVrije Tijd

Ook steeds meer scholieren rijden op de elektrische fiets

1.25KViews

De elektrische fiets is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest verkochte fietsen in Nederland. Waar deze fiets voorheen vooral de interesse van senioren of mensen met lichamelijke beperkingen trok, zien we tegenwoordig dat ook steeds meer jonge scholieren zonder schaamte voor de e-bike kiezen. De elektrische fiets is hierdoor niet alleen maar iets voor de ‘oudjes’, maar is geschikt voor vrijwel iedere leeftijdscategorie. Maar vanwaar de groeiende vraag naar elektrische fietsen? Waarom hebben zelfs scholieren hier baat bij?

Sneller dan het openbaar vervoer

Elektrische fietsen worden vooral door scholieren die buiten de stad wonen gekocht. Zij moeten een groot stuk fietsen op hun school of universiteit te bereiken. De aanschaf van een scooter of auto is dikwijls een stuk duurder. Bovendien is fietsen vaak sneller dan een ellenlange rit met het openbaar vervoer. Om echter niet uren over een fietstocht te doen, verkiezen zij de e-bike boven de andere mogelijkheden. Even een elektrische fiets testen en ze zijn vaak al verkocht.

Opvallend is wel dat studenten die wél in de stad wonen minder snel voor een elektrische fiets kiezen. Niet omdat ze deze niet nodig hebben, maar meer omdat ze bang zijn voor de veiligheid van hun fiets.

Elektrische fiets: het hele jaar door verkocht

Ondanks dat steeds meer studenten voor een elektrische fiets kiezen, zien we geen enorme toename in de vraag naar e-bikes als het nieuwe schooljaar weer van start gaat.  Dit komt vooral doordat elektrische fietsen natuurlijk geen kleine uitgave zijn. Veel scholieren moeten maandenlang sparen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Daarom worden deze aankopen dan ook bijna het gehele jaar door verricht. Wel is er een duidelijke stijging in de verkoopcijfers te merken als het mooier weer wordt. Dan besluiten steeds meer scholieren dat een elektrische fiets testen een goed idee is. Het begint dan bij de meeste scholieren toch wel te kriebelen om de fiets te pakken.

studenten elektrische fiets

 Voordelen van de e-bike, waarom een elektrische fiets testen?

Natuurlijk kiezen scholieren niet zomaar voor de elektrische fiets. Zij doen dit om van de talloze voordelen van dit prettige vervoersmiddel te genieten. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Een e-bike rijdt veel comfortabeler. Door de trapondersteuning rij je ontzettend licht. Zelfs bergop of met enorme tegenwind is het fietsen gemakkelijk vol te houden. Een prettig idee als je iedere dag lange afstanden van en naar school moet afleggen.
  • Met een elektrische fiets kan je gemakkelijker lange afstanden afleggen. Bovendien gaat dit ook een stuk sneller dan met een traditionele fiets. Hierdoor ben je eerder geneigd om de fiets te pakken. Dat is niet alleen beter voor je fysieke gesteldheid, maar ook voor het milieu. Win-win, dus!
  • Elektrische fietsen kunnen eerder concurreren met andere vervoersmiddelen, omdat zij hoge snelheden kunnen bereiken. Een goede e-bike kan met gemak 25 kilometer per uur halen. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om een auto of scooter te pakken, omdat je met de fiets nooit veel langer bezig bent. Als je ook nog eens een druk verkeer meeneemt in je berekening, zal je zien dat je met een elektrische fiets vaak zelfs sneller op de plaats van bestemming aankomt.

Geef een antwoord