De badkamertrends van 2019!
TrendsWonen

De badkamertrends van 2019!

1.77KViews

De badkamer, een omgeving waar je elke dag te vinden bent. Een ruimte die moet voldoen aan jouw wensen en eisen en een ruimte waarin je, je comfortabel moet voelen. Er zijn meerdere inrichtingen mogelijk voor je badkamer. Je kan kiezen voor een klassieke of moderne uitstraling. Of ben je juist toe aan een renovatie van je badkamer, dan zijn de volgende elementen misschien wel toepasbaar in jouw badkamer. Alles voor je badkamer is tegenwoordig mogelijk.

Designradiatoren niet alleen mooi maar ook functioneel

In de badkamer is het wel zo prettig als de temperatuur aangenaam is. Zeker in de wintertijd en veel badkamers beschikken dan ook over radiatoren. Niet altijd even fraai in een badkamer en bovendien zorgen ze voor een hoop stof. Tegenwoordig bestaan badkamers echter niet meer alleen uit de standaard radiatoren, maar zijn er ook zeer moderne verkrijgbaar. Zo wordt een radiator ineens een enorme blikvanger in je badkamer. Strakke radiatoren, die bovendien ook nog eens en nuttige functie hebben. Handdoeken hoeven niet meer op een handdoekrek gehangen worden, maar kunnen opgehangen worden aan de lange en strakke designvolle radiatoren.

Inloopdouche

In veel bestaande badkamers vindt je tegenwoordig nog douches met opstapjes. Dat is bij de nieuwe badkamers een stuk minder het geval. In de nieuwe badkamerinterieurs komen steeds vaker inloopdouches voor. Dit is niet alleen een stuk praktischer, maar ziet er vaak ook nog eens een stuk strakker uit. Het oogt stijlvoller en ook de doucheafvoer zal unieker zijn weggewerkt. Niet het standaard doucheputje, maar een grote vierkante afvoer om het water nog beter weg te laten lopen.

 

inloopdouche badkamerKleur geven aan de badkamer

Wanneer men een badkamer aanlegt, dan is de kleurkeuze vaak een veilige. Wit, zwart of een lichte kleur komen vaak voor. Een veilige keuze, maar tegenwoordig komt ook een print of designwand steeds meer in de mode. Er wordt soms wel gekozen voor behang, dat uiteraard wel waterdicht is. Ook kan het in de vorm van badkamertegels, die voorzien zijn van decoratieve printen. De badkamer krijgt dus steeds een modernere look.

Douchen op een natuurlijke en luxe wijze

Wie echt houdt van een luxe badkamer met een luxe uitgeruste douche kiest voor een Sunshower. Deze douche heeft infrarood licht en kan ook nog UV-licht bevatten. Zo wordt douchen ineens heel gezond. Tevens maakt het, het douchen een stuk relaxter en zorgt het voor de gezondheid van het lichaam. Wil je, je echt even in de natuur wanen, dan kan je ervoor kiezen om planten neer te zetten in je badkamer. Niet elke plant is geschikt, maar veel planten kunnen wel in de douche staan. Net alsof je midden in de natuur aan het douchen bent.

Functionele kraan kan ook hip zijn

De kraan moet over het algemeen genomen vooral voldoen aan de functionaliteit. De kleur maakt vaak niet uit, zolang de kraan maar goed werkt. Maar de kraan hoeft echt tegenwoordig niet meer de standaard zilverkleur te hebben. Ook daarin zijn tegenwoordig heel veel varianten en opties te vinden. Kies bijvoorbeeld eens voor een geheel zwarte kraan, wat perfect in het geheel past met een wit sanitair. Een badkamer moet met enige regelmaat worden schoongemaakt. Dit kan echter binnen de perken worden gehouden met wanden en deuren die water- en vuilafstotend zijn. Zo droogt de badkamer niet alleen sneller, maar zal de kans op schimmel ook een stuk minder zijn. Ook blijft glas vrij van kalkaanslag en hoef je de badkamer minder vaak te reinigen. Zo is alles voor je badkamer mogelijk en kan je, je eigen badkamer helemaal naar eigen wens en smaak inrichten.

Geef een antwoord