Populariteit voor kunststof kozijnen verklaard
TrendsWonen

Populariteit voor kunststof kozijnen verklaard

1.15KViews

Kunststof kozijnen behoren tegenwoordig tot de meest gebruikte kozijnen in Nederland. We zien ze zowel terug bij nieuwbouwwoningen als bij bestaande bouw. Dit betekent dus ook dat veel mensen hun oude houten kozijnen voor kunststof laten vervangen. Maar waar is deze verandering aan te wijten? Waar komt de populariteit voor kunststof kozijnen eigenlijk vandaan?

Kunststof kozijnen beschikken over talloze voordelen. Niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de waarde van de woning en de belasting van het milieu. Het is daarom niet gek dat deze kozijnen steeds populairder worden. Toch is nog lang niet iedereen op de hoogte van de voordelen van kunststof. Waarom zou je je oude vertrouwde kozijnen laten vervangen als deze hun functie nog prima vervullen? Dat vertellen we in dit artikel!

Relatief voordelig

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat deze relatief voordelig in aanschaf zijn. Natuurlijk zal vrijwel iedere aanpassing aan een woning om een investering vragen, maar de prijzen kunnen uiteraard wel enorm verschillen. Wanneer je kiest voor kunststof, geniet je van een relatief lage prijs. Zo betaal je voor houten, aluminium of stalen kozijnen doorgaans een veel hoger bedrag. Dit terwijl kunststof ook nog eens over talloze andere voordelen beschikt. Goedkoop hoeft dan ook zeker niet altijd duurkoop te zijn!

Let op: uiteraard gaat bovenstaande informatie enkel over de gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen. Je kunt deze immers zo duur maken als je zelf wilt. Bovendien verschillen de prijzen per leverancier. Vraag dus eerst meerdere offertes op, zodat je zeker weet wat de voordeligste optie is voor jouw kozijnen.

Relatief voordelig kunstof kozijnen

Hoog isolerend vermogen

Kunststof kozijnen dragen bij aan een duurzamere woning. In Nederland zijn we druk bezig met de energietransitie. Over tientallen jaren willen we massaal overstappen op andere energiebronnen. Bovendien is duurzaam leven nog nooit zo belangrijk geweest. Daarom is het niet vreemd dat we ook onze woningen duurzamer willen maken. De aanschaf van kunststof kozijnen kunnen hier zeker een fikse bijdrage aan leveren. Kunststof beschikt namelijk van nature uit een hoog isolerend vermogen. Dit komt doordat de kozijnen van binnen uit heel veel kleine kamertjes bestaan. Deze kamertjes vormen een geweldige warmtebuffer. Hierdoor blijft de warmte in huis, waardoor je minder snel en vaak hoeft te stoken. Zo bespaar je niet alleen eenvoudig geld op je energierekening, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Lange levensduur en onderhoudsarm

Wist je dat kunststof kozijnen ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikken? Voordat deze aan vervanging toe zijn, ben je zeker meer dan vijftig jaar verder. Dit is vooral te wijten aan het feit dat ze tegen de meeste weeromstandigheden bestand zijn. Hierdoor zullen de kozijnen veel minder snel kapot gaan. Daarnaast zijn deze kozijnen ook nog eens zeer onderhoudsarm. Waar houten kozijnen regelmatig om onderhoud vragen (denk bijvoorbeeld aan schilderen, schuren en beitsen), is het bij kunststof al voldoende om deze incidenteel schoon te vegen. Hierdoor zijn de kozijnen zeer vergevingsgezind en zullen ze weinig aandacht vragen van de gebruiker.

Geef een antwoord