made in china
KledingModeTrends

De opkomst van Made in China mode in Europa

2.15KViews

Met de komst van online shoppen, hebben we er de afgelopen jaren enorm veel nieuwe winkeltjes bij gekregen. Slechts twintig jaar terug hadden we nooit kunnen bedenken dat naar een winkel gaan niet meer nodig zou zijn. We bestellen onze kleding en schoenen gemakkelijk online en zelfs dagelijkse boodschappen kunnen thuisgestuurd worden. Hierdoor is het tevens ook een stuk gemakkelijker geworden om spullen uit het buitenland te kopen. Vroeger moest je hiervoor op vakantie of werden spullen, tegen een gigantische meerwaarde, ingekocht door een winkel in jouw woonplaats. De online wereld heeft de handel een enorme boost gegeven en de opkomst van Made in China producten in Europa is onvoorstelbaar te noemen.

Voordelen van Made in China mode

Bij Made in China mode denken wij direct aan winkeltjes zoals Zaful of de zogenaamde ‘Aliexpress’. Hier kan je vaak voor ongelooflijke prijzen kleding en accessoires kopen. Denk bijvoorbeeld aan 5 tot 8 euro voor een broek of trui. In Nederland zijn we deze prijzen echt niet gewend en zijn we bij twee paar sokken al hetzelfde kwijt. In onze dure samenleving is het dan ook helemaal niet gek dat we geregeld zoeken naar goedkopere oplossingen. Online shoppen voor Made in China mode is dan ook een logische vervolgstap. Daarnaast valt er over de kwaliteit niet te twisten. Natuurlijk zitten er altijd wel miskopen bij, maar over het algemeen is de prijs-kwaliteitsverhouding prima en kan de kleding gemakkelijk een seizoen mee. Daarnaast worden alle modetrends op de voet gevolgd en bepaal je helemaal zelf hoe trendy je erbij loopt aankomend seizoen. En dat zonder te veel te betalen. Modebewuste merken, zoals Shein, geven je vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van de door hun uitgezochte outfits. Zij zoeken outfits bij elkaar en jij bepaalt welke producten je ook daadwerkelijk van de outfit wilt gebruiken. Dit is ideaal voor mensen die het moeilijk vinden om leuke combinaties te maken en er toch stijlvol bij willen lopen. Online shoppen voor Made in China mode biedt direct enorm veel mogelijkheden.

zafulcom

shein_logo

Tegenstanders van de Made in China mode

Niet iedereen is echter even veel te spreken over de opkomst van Made in China mode in Europa. In Europa zijn we immers heel erg aan het hameren op gezonde arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris. Buiten Europa zien we echter nog steeds verschrikkelijke arbeidsomstandigheden en uitbuiting van het personeel. Dit moet gestopt worden en zolang mensen deze mode blijven kopen, zal dit nooit gebeuren. Natuurlijk kan je zeggen dat deze mensen een baan hebben door de grote animo van Europa, maar hoe zwaar valt dit hen? Hoe gezond zijn ze en hoeveel te eten hebben ze als ze thuis komen? Het is moeilijk te zeggen en dat is voor veel mensen een reden om niet te kiezen voor de Made in China mode. Bovendien stimuleren we liever onze eigen, en eerlijke, merken. Ook al betekent dit dat we een meerprijs moeten betalen.

Is de opkomst van Made in China mode goed of slecht? Dat is iets wat ieder voor zich moeten betalen. De één is blij met een goedkoper alternatief en de ander moet er niet aan denken om deze arbeidsomstandigheden te stimuleren. 1 ding is zeker: de Made in China mode is een ware hype in Europa!

Geef een antwoord