kamerplanten
TrendsWonen

Kamerplanten van Fleurdirect

1.32KViews

Oke, even voor de duidelijkheid; kamerplanten zijn altijd hip in je interieur. Het buitenleven naar binnen halen maakt van je huis een aangename ruimte. Het zorgt voor extra zuurstof, maar ook voor rust en eenheid. Maar wat zijn leuke planten die passen in je interieur? We vertellen je graag meer over waar je rekening mee moet houden met het kiezen van een kamerplant. Lees deze blog en kies de juiste kamerplant uit voor jouw interieur.

Een andere uitstraling

Met een enorme boom of plant geef je jouw interieur meteen een andere uitstraling. Echte grote bomen zie je vooral in de buitenlucht, maar een kleine variant is zeker geschikt voor in je interieur. Zo’n boom vult namelijk de ruimte bij een wat hoger plafond, maar zorgt er daarnaast ook voor geluidsdemping, het zuiveren van de lucht en de luchtvochtigheid. Ga bijvoorbeeld voor de Ficus Lyrata, de vlooibladplant. Een bonsaiboom is hiervan een kleinere versie, die jarenlang meegaat.

Een vochtige omgeving

Planten doen het altijd goed, en niet alleen in de woonkamer. Ook in de badkamer geven planten een rustige uitstraling. Hiervoor moeten wel planten uitgekozen worden, die groeien in een vochtige omgeving. Kies bijvoorbeeld voor planten die in de jungle voorkomen. De bladeren van deze planten nemen het vocht op en laten deze in de pot glijden, zodat de wortels het vocht weer kunnen opnemen. Ook het luchtplantje is geschikt voor de badkamer, omdat deze altijd leeft in hoge luchtvochtigheid.kamerplant

Laat je verrassen door de enorme mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van kamerplanten? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Fleurdirect. Deze webshop heeft een groot assortiment, met meer dan 500 verschillende planten. Hierdoor zitten er altijd planten tussen die passen bij jouw voorkeuren. Kies bijvoorbeeld voor planten met een bepaalde lichtinval en een bepaalde luchtvochtigheid. Laat je verrassen door de mogelijkheden van Fleurdirect.

Geef een antwoord