TrendsWonen

Kies voor een unieke uitstraling met de eetkamerbank

1.51KViews

Het afgelopen jaar stond in het teken van vernieuwing. In de woonwereld zijn we continue bezig geweest om met nieuwe elementen te komen. Er werden innovatieve oplossingen bedacht voor de kleinere woningen en de woontrends spelen stuk voor stuk in op onze vraag naar duurzaamheid. Het is ook duidelijk te merken dat we als Nederlanders meer waarde hechten aan de uitstraling en uniekheid van een meubelstuk. Zo zagen we al eerder dat boomstamtafels ontzettend populair zijn, doordat ze allemaal hun eigen unieke verhaal vertellen, en geven we de voorkeur aan bijzondere accessoires. Inmiddels is er een nieuwe trend ontstaan op het gebied van de eetkamerset: de houten eetkamerbank. De traditionele eetkamerstoelen gaan massaal de deur uit en worden ingenomen door deze comfortabele banken. In dit artikel vertellen we meer over deze nieuwe trend.

eetkamerbank
https://www.tafels99.nl/boomstam-eetkamerbank-glasgow

Maak een statement

Soms ben je gewoon toe aan vernieuwing in huis. Je interieur ziet er al jaren hetzelfde uit en de uitstraling is gewoon niet meer wat het geweest is. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een geheel interieur te vernieuwen, maar met kleine aanpassingen kan je al een duidelijk verschil maken. Zo hoef je je eetkamerset echt niet in zijn geheel te vernieuwen om een statement te maken.

Laat je eikenhouten eettafel lekker staan waar hij staat en verwijder nu eens de huidige eetkamerstoelen. Je kunt ze uiteraard vervangen voor nieuwe stoelen, maar wat als je hier een nieuwe eetkamerbank plaatst? Dat geeft de eetkamerset direct een geheel nieuwe uitstraling, een boost waar niet licht over gedacht mag worden. Zo maak je pas écht een statement!

industriele eettafel
https://www.tafels99.nl/industriele-tafel-bantry

Altijd wel een bank die past

Het voordeel van de eetkamerbank is dat deze ontzettend veelzijdig is. De banken zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, stijlen en motiefjes. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om jouw eetkamerset een speelse twist te geven. Laat bijvoorbeeld 3 eetkamerstoelen staan en plaats aan de andere kant de eetkamerbank in dezelfde, of juist een geheel andere, sfeer. Maak het geheel af met een paar kleurrijke kussentjes en jouw bank is de eyecatcher van de eetkamer.

Ben je niet bang om een statement te maken en wil je eens wat anders dan anders? Misschien durf je dan wel wat meer outside-the-box te denken. Kies voor een bank in een totaal andere stijl dan je eetkamerstoelen. Ga bijvoorbeeld voor een leren bank bij houten eetkamerstoelen. Dit geeft niet alleen een speels effect, maar versterkt ook nog eens de natuurlijke sfeer in huis. Combineer stoer & zacht voor een geweldig contrasterend effect.

Extra veel ruimte

Veel mensen vragen zich af of een eetkamerbank wel praktisch is. Zit het überhaupt wel lekker? Hier kunnen we volmondig ja op antwoorden! De meeste mensen die een eetkamerbank in het bezit hebben, willen nooit meer anders. De bank voelt niet alleen heel comfortabel aan, maar biedt ook nog eens extra ruimte. Komen er mensen mee-eten en heb je eigenlijk niet genoeg stoelen? Dan kruipen ze toch gewoon wat dichter bij elkaar op de bank? Dat maakt de eetkamer gewoon nog een stukje gezelliger!

Geef een antwoord