Longboards
TrendsVrije Tijd

Longboard skateboarden: dit zijn de voordelen!

7.51KViews

Als kind kon je er geen genoeg van krijgen. Urenlang was je in de weer op je skateboard en probeerde je de gaafste tricks onder de knie te krijgen. Een longboard laat je stoutste dromen uitkomen. Eindelijk beschik je weer over de mogelijkheid om jouw moves aan de wereld te tonen. Longboarden is de ultieme manier om je van A naar B te verplaatsen, zonder het gebruik van dure of energieslurpende vervoermiddelen. Longboarden wordt voornamelijk gebruikt als snel vervoersmiddel in een drukke stad, maar geeft je ook de mogelijkheid om de vetste tricks en dansmoves uit te proberen. Longboarden is helemaal hot! Heb je nog nooit van longboarden gehoord en is je interesse geprikkeld? Dan geven wij je een aantal voordelen en redenen om hier snel mee te beginnen.

IJzersterke bil- en beenspieren

Zonder dat je het zelf beseft, gebruik je tijdens het longboarden ontzettend veel verschillende spiergroepen. Je benen en billen krijgen het zwaar te verduren tijdens een plezierritje op je longboard. Beginnende longboarders klagen al snel over spierpijn na een klein rondje door de buurt. Doordat je enorm veel plezier aan het longboarden beleeft, heb je eigenlijk helemaal niet in de gaten dat je lichaam bezig is met een intensieve work-out. Na enkele maanden geniet je al van een stevigere bilpartij en gespierde benen. Wie wil dat nou niet?

Goed voor de conditie

Tijdens het longboarden ben je continue in beweging. Je hart raakt er aan gewend om zo snel mogelijk te pompen en je lichaam van de nodige energie te voorzien. Was je de eerste week na een half uur al buiten adem, kan je na een maand al uren zoet zijn op het longboard. Longboarden is de perfecte (en leukste!) manier om jouw conditie een ware boost te geven.

Longboards goed voor conditie

Low-impact sport

Longboarden wordt ook wel als een low-impact sport beschouwd. Voor veel mensen zijn high-impact sporten zoals hardlopen te belastend voor het lichaam. Hun gewrichten zijn niet bestand tegen die mate van belasting. Hierdoor zijn ze al snel geneigd om minder aan sport te doen. Longboarden is de perfecte oplossing. Deze biedt je de mogelijkheid om je core, been- en bilspieren te trainen, zonder dat deze overmatig belast worden. Daarnaast is het ook nog eens een simpele manier om je conditie binnen korte tijd te verbeteren.

Adrenaline seeker?

Longboarden is de ultieme sport voor ware adrenaline seekers. Je kunt rekenen op een heuse adrenalinekick als je voor het eerst een heuvel afgaat. Je hart zal direct een stukje sneller gaan kloppen bij het zien van de downhill longboard variant. Hierbij probeer je enorme snelheden te behalen door van steile hellingen af te rijden. Als beginner hou je misschien liever beide voeten op de grond en raden wij aan om eerst met kleine heuveltjes en bruggetjes te beginnen. Dit zorgt waarschijnlijk al voor genoeg adrenaline.

longboard adrenaline

Dansers zijn dol op het longboard

Dansers zoeken altijd naar manieren om hun danstechnieken op een unieke manier te presenteren. Het longboard verleent zich hier perfect voor, dankzij zijn brede oppervlakte. Een skateboard werd al tijden gebruikt bij verschillende hip-hopcombinaties. Bij andere danstechnieken was het bord niet toereikend genoeg. Met het longboard is dit verleden tijd. Wil jij ook je danstechnieken aan de wereld showen? Oefen dan eerst op een platte ondergrond. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

 

 

Geef een antwoord