Oldtimer liefhebbers
TrendsVrije Tijd

Oldtimer liefhebbers opgelet! Zo houd jij jouw motorfiets in goede conditie deze winter

1.92KViews

Als je de eigenaar bent van een prachtige oldtimer motorfiets, wil je deze natuurlijk in optimale conditie houden. De aanschaf van bmw r80 parts is je immers niet in de koude kleren gaan zitten. Na urenlang sleutelen en heel wat extra geld, is het nu aan jou de taak om de motorfiets zo goed mogelijk te beschermen. Gedurende de zomermaanden is dit geen enkel probleem. Nu de winter echter om de hoek staat, wordt het hoog tijd om jouw motorfiets winterproof te maken. Maar waar moet je dan aan denken? Oldtimer liefhebbers opgelet: zo houd jij jouw motorfiets in optimale conditie deze winter!

Oldtimers gevoeliger voor de kou

Wist jij dat je oldtimer motorfiets wat extra bescherming kan gebruiken de komende winter? Ook nieuwe motors vinden het niet prettig om gedurende de wintermaanden buiten te zijn, maar bij oldtimers is het nog veel meer oppassen geblazen. Dit komt doordat deze oude schoonheden veel gevoeliger zijn voor roestvorming. Hierdoor wordt geadviseerd om niet met de motor te rijden tijdens barre weersomstandigheden.

Zet jouw motorfiets daarom vroegtijdig in een afgesloten (verwarmde) ruimte. Dit kan een garage, schuur of speciale stalling zijn. Hierdoor kan deze een paar maanden beschut staan tot de temperaturen weer in de lift gaan. Betekent dit dat je de gehele periode niks met jouw motor kunt doen? Welnee! Deze tijd kun je prima gebruiken om hem een flinke boost te geven, wellicht een daytona velona te monteren of op een andere manier op te knappen.

daytona velona

Polijsten

Kun je wel wat quality time met jouw motorfiets gebruiken? Maak dan van de wintermaanden gebruik om deze eens goed te wassen en te polijsten. Hierdoor zorg je er niet alleen voor dat de motor weer straalt als je in de lente weer de weg op kan, maar ook dat deze over een beschermende laag beschikt. Hierdoor is de motor beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Het kan sowieso geen kwaad om de motorfiets eerst grondig te wassen voordat je hem in de stalling zit. Zo weet je zeker dat overtollig vuil de komende maanden geen extra schade aan kan richten.

Bovendien beschik je zo ook over een schone ondergrond om eventuele nieuwe gadgets aan de motor toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe daytona velona speedometer? In de motorscene worden deze kilometertellers als een van de hoogste in kwaliteit beschouwd.

Houd het remsysteem en de koppeling in de gaten

Wanneer een oldtimer motorfiets lang stilstaat, kan dit effect hebben op het remsysteem en de koppeling. Daarom is het van essentieel belang om dit goed in de gaten te houden. Daarom is het verstandig om regelmatig even op de pedalen te trappen. Dit betekent niet dat je een rondje in de koude buitenlucht moet maken, maar wel dat je de motor af en toe even warm laat draaien en de pedalen uittest. Zo voorkom je dat de remblokken op de remschijf gaan roesten.

Als je jouw geweldige oldtimer in optimale conditie houdt deze winter, kun je over enkele maanden weer van geweldige ritten genieten. Zoek alvast de producten van biltwell bonanza bij elkaar en je bent klaar om te gaan! Ready, set? Go!!

Geef een antwoord