populairste vechtsporten dit moment
gezondheidTrends

Dit zijn de populairste vechtsporten van dit moment

1.93KViews

Vechtsporten zijn al jarenlang ontzettend populair in ons land. Zowel mannen als vrouwen en zelfs kinderen genieten van de verschillende vechtsporten die ons land rijk is. Helaas zien nog steeds veel mensen vechtsporten als gevaarlijk. Als sport waar gewelddadige mensen enkel gevoed worden in hun ideeën en lusten. Bij het zien van een zwaard tijdens een training, duiken ze al gauw weg. Gelukkig klopt er niets van deze opvattingen, want uit onderzoek blijkt zelfs dat vechtsporten de hoeveelheid geweld op straat kunnen verminderen. Daarnaast beschikken vechtsporten over talloze voordelen voor de gezondheid en de algehele welzijn. Kortom: genoeg redenen om een vechtsport te overwegen. Ben jij benieuwd welke sport bij jou past? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze? Wij zetten de populairste vechtsporten van dit moment voor jou op een rijtje.

Krav Maga

Krav Maga wordt misschien niet direct beschouwd als vechtsport, maar mag wel degelijk in die categorie genoemd worden. Deze sport is van oorsprong een zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger. We hebben dus te maken met een gecompliceerde contactsport. Deze methode van zelfverdediging is voor vrijwel iedereen te volgen. Of het nu gaat om man of vrouw, jong of oud, iedereen is in staat om Krav Maga onder de knie te krijgen.

Krav Maga

Wist je dat zelfs politie- en andere veiligheidsdiensten van Krav Maga gebruik maken in het dagelijks leven? Het is een fijne manier om jezelf op een veilige manier te beschermen, zonder dat je bij de ander (te) grote schade aanricht. Bovendien gaat de methode uit van techniek en kennis. De hoeveelheid lichaamskracht maakt dan ook niet uit. Daarom is deze sport voor burgers geschikt die bang zijn voor mishandeling en hun lichaam op de juiste wijze willen beschermen.

Boksen

Boksen is misschien wel de bekendste vechtsport uit het rijtje. Het is bovendien een vechtsport waar vrijwel iedereen wel eens van gehoord heeft. Hierbij staat boksen in het lijstje van populairste vechtsporten, samen met kung fu en kickboksen. Bij boksen wordt er alleen van de handen gebruikgemaakt. Daarnaast gelden er nog een aantal regels die de veiligheid tijdens de sport proberen te waarborgen. Zo mag er bijvoorbeeld nooit onder de gordel geslagen worden. Dit is een enorme overtreding, waarbij de tegenstander direct het voordeel krijgt.

Alhoewel boksen op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo moeilijk lijkt, is het zwaarder dan je in eerste instantie zou denken. Boksers beschikken over een geweldige lichaamsconditie. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme lichaamskracht die zij nodig hebben om de boksring te betreden! Je moet dus wel een hele goede conditie hebben om deze sport bij te houden. Het is een van de oudste vechtsporten die we kennen en tevens een van de populairste!

boksen

Karate

Karate behoort al jarenlang tot een van de populairste vecht- en zelfverdedigingssporten in ons land. Een kung fu pak kopen is tegenwoordig dan ook helemaal niet meer zo moeilijk. Er zijn talloze winkels waar dit mogelijk is. Maar wat leer je precies met karate en waarom zou je voor deze sport kiezen?

Bij karate is het belangrijkste doel om een hoger niveau te halen, het beste in jezelf naar boven te halen en je lichaam te versterken. Sterk betekent hierbij niet dat je je spieren moet kweken, maar dat zowel je geest als lichaam perfect met elkaar in connectie staan. Zo haal je meer uit jezelf en dat is het ultieme doel van deze gevechtskunst. Denk daarom niet dat het er bij karate alleen om gaat om de ander uit de ring te ‘schoppen’. Het doel van de sport ligt veel dichter bij jezelf.

Geef een antwoord