voorjaar in dubai
TrendsVrije Tijd

Nieuwste trend? Voorjaar in Dubai

1.63KViews

Steeds meer mensen reizen af naar Dubai in het voorjaar. Het lijkt zelfs een ware trend te zijn om hier de voorjaarsvakantie door te brengen. Heel lang geleden was Dubai nog een klein vissersdorpje. Deze werd nauwelijks opgemerkt door toeristen. Enkel de lokale bevolking was in de ban van de wonderschone natuur en de bezienswaardigheden die dit dorp toen al te bieden had. Inmiddels is van dat kleine vissersdorpje niks meer terug te zien. Deze stad is uitgegroeid tot de meest indrukwekkende stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Gewoontjes bestaat niet in deze stad. Alles moet meer zijn, alles is over de top. Van de hoogste gebouwen tot de geweldigste terrassen, in deze stand kan je eindeloos rondlopen. Boek vandaag nog vliegtickets Dubai en laat je verrassen!

Zomer in het voorjaar

In Nederland zijn we in de lente gewend aan onzekere weersomstandigheden. Met een beetje geluk genieten we van een prachtige warme lente, maar het kan ook regenachtig en winderig zijn. Kan jij echt niet wachten op de zomer en droom je van temperaturen boven de 25 graden? Boek dan snel een vliegticket naar Dubai en geniet van de zomer in het voorjaar. In Dubai profiteer je van een subtropisch klimaat. Dit betekent dat de luchtvochtigheid zeer hoog ligt en de temperaturen snel omhoog gaan. Ook in de lente geniet je al van enorm hoge temperaturen en een warme zomerzon. Wachten op de zomer is dus niet meer nodig. Met temperaturen tussen de 25 en 40 graden hoef jij je truien in elk geval niet in te pakken. Heerlijke temperaturen om een dansje onder de sterren te doen of een maaltijd te nuttigen op het terras.

Zomer in het voorjaar

Hou rekening met de ramadan

Wil je in het voorjaar op vakantie naar Dubai? Hou er dan wel rekening mee dat dit een islamitisch land is. Vanaf eind mei begint de ramadan en deze duurt ruim een maand. In die periode is de ramadan duidelijk te merken in het land. De lokale bevolking lijkt wat slomer te worden, winkels sluiten eerder en minder restaurants zijn overdag geopend. Sommige toeristen vinden het leuk om het Suikerfeest eens in een islamitisch land mee te maken, maar er zijn ook toeristen die Dubai liever mijden tijdens de ramadan. Bedenk wel dat er in het hotel gelukkig altijd wel een snack te krijgen is en de bezienswaardigheden natuurlijk gewoon geopend blijven.

ramadan dubai

Buiten de schoolvakanties om

Zijn je kinderen nog niet leerplichtig en ben je verder nog niet gebonden aan de schoolvakanties? Ga dan vooral op reis buiten de schoolvakanties om. Dit scheelt je enorm veel geld. In de periode buiten de schoolvakanties om is het zelfs mogelijk om een kamer in de duurste 5-sterren hotels te boeken. Wil je jezelf echt eens in luxe wanen en heb je hier wel wat geld voor over? Plunder dan je spaarrekening voor een vakantie in het beroemde Burj Al Arab vijfsterrenhotel. Deze is buiten de vakanties om zeer betaalbaar en het is de investering zeker waard!

Geef een antwoord