sfeer huis
TrendsWonen

Zo geef je jouw woning sfeer!

1.27KViews

Welke aspecten zorgen voor meer sfeer?

  • Een prettige sfeer zal voor iedereen anders zijn. Allereerst zijn het de bewoners van een huis die de sfeer bepalen. Het maakt een groot verschil of er in een huis vrolijke of chagrijnige mensen wonen. Genieten deze personen van hun woning?
  • De kleuren die in een woning worden gebruikt, de gordijnen, de wanden, de verlichting, de vloer(kleden).
  • Het wooncomfort, het woongenot en een praktische indeling.
  • Spullen met een verhaal.
  • Accessoires die met enige regelmaat kunnen worden vervangen door andere spullen zijn mede sfeerbepalend en brengen alle een andere sfeer mee. Soms is het aan te raden spullen en accessoires een tijdje op te bergen om ze een poosje daarna weer neer te zetten. Op die manier wordt jouw interieur nooit saai. Je wordt er zelf steeds creatiever door en maakt de leukste combinaties. Geen interieur uit een boekje maar met jouw eigen inbreng!

Persoonsgebonden sfeer

Welke sfeer je mist en waar je naar op zoek gaat is heel persoonlijk. De een kan geen woning inrichten zonder het vol te zetten met planten en bloemen. Voor een ander is de keukentafel kaal en leeg als er geen goed gevulde fruitschaal op staat. De muziekliefhebber wil achtergrondmuziek of altijd het geluid van een radio in huis horen. Ook zullen daar muziekposters aan de wand hangen en wellicht muziekinstrumenten de kamer verfraaien. Houd je van een lekker geurtje en is een goed glas wijn voor jou een feestje, dan zullen er geurkaarsjes in huis staan en een mooi wijnrek. Zoals je leest bepaalt ieder voor zich wat zijn favoriete sfeer is. Op die manier krijg je een interieur met een eigenheid, waarin jij je thuis voelt. Maak de combinaties die jij leuk en/of praktisch vindt en je creëert je eigen stek. Hergebruik spullen die je dierbaar zijn. Sfeervolle spullen hoeven geen nieuwe accessoires uit de winkel te zijn, dat kan wel natuurlijk. Vaak valt je oog op een leuk artikel, waar je totaal niet naar op zoek bent. Juist met die spullen geef jij je woning nog meer sfeer en soms zelfs een geheel andere.

sfeer huis

Durf te veranderen

Na verloop van tijd wil jij je interieur eens aanpakken en er wat veranderingen in aan te brengen. Dat kan door spullen weg te laten, zodat de ruimte ineens een stuk groter lijkt. Het kan ook door je spullen een andere plek te geven. Durf te veranderen, je kunt alles altijd weer terug plaatsen als het niet bevalt. Door bezig te zijn met je interieur krijg je ideeën en inspiratie hoe het anders kan. Opeens is die ladenkast een vrolijke en praktische opbergruimte geworden nu jij deze een andere kleur en plaats hebt gegeven. Een andere salontafel met een glazen blad geeft ook een andere sfeer aan je woonkamer, zeker als je meer glas toevoegt. Maak de loopruimte ruimer en plaats de bank tegen de andere muur. Laat het daglicht binnenkomen en plaats bloemen op tafel, dit alles zorgt voor meer sfeer in huis. Maar ook goede verlichting helpt, wat dacht je van industriele lampen?

industriele lamp

Geen interieur uit een boekje, maar naar jouw wensen

Online kun je veel interieurs bekijken, ook het bezoeken van woonwinkels en het bekijken van woonprogramma’s  zorgt voor veel ideeën. Je kunt er verschillende aspecten voor je eigen woning uithalen en er je eigen draai aan geven. Op die manier voorkom je dat je een interieur uit een boekje realiseert. Het is namelijk veel leuker om met je eigen wensen en favoriete spullen aan de slag te gaan om meer sfeer in je woning te brengen. Spullen met een verhaal geven eigenheid aan jouw inrichting. Dat leuke oude dressoir past ook in een modern interieur. Hang er een moderne of antieke spiegel boven, zet er gezellige spulletjes op en je vindt dit nergens anders terug dan in jouw huis.

Geef een antwoord