Makkelijk je interieur opfrissen
TrendsWonen

Makkelijk je interieur opfrissen

696Views

De zomer is al eventjes begonnen. Voor veel mensen betekent dit dat we weer meer de deur uit gaan. Toch is dit het ideale moment om je interieur een kleine update te geven. Dit hoeven geen drastische veranderingen te zijn. Begin eens met iets kleins. In dit artikel enkele tips om zonder al te veel moeite je interieur een frisse look te geven anno 2021.

Vloerkleden als basis

Vloerkleden zijn echt fantastisch. Ze markeren de omgeving af en creëren eenheid in je interieur. Zeker als je woongedeelte bestaat uit één grote ruimte is dit een goede tip. Vloerkleden zijn er in verschillende vormen, materialen en kleuren. Oriënteer je eens op een rond vloerkleed. Ronde vloerkleden zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen en zijn een echte aanwinst voor onder je eettafel of ontbijthoekje. Kies als het gaat om kleur voor iets neutraals, wat bij je meubels past. Tuurlijk zijn er geen foute keuzes. Combineer naar hartenlust dat roze vloerkleed met die gele bank, het is jouw feestje. Mocht je toch iets neutraals willen, dan is grijs groen of beige een goede optie. Zo kun je met andere accessoires een statement maken.

Een kussentje hier en daar

Naast de grote items zoals vloerkleden kun je ook klein beginnen zoals met kussens. Met 2 á 3 kussens in een trendy printje fleur je je woonkamer weer helemaal op. Deze kussens hoeven tegenwoordig niet meer hetzelfde te zijn. Experimenteer eens met verschillende materialen en kleuren om het gewenste effect te krijgen.

Verlichting doet een hoop

Lampen kunnen wat prijziger zijn. Zeker als je smaak valt op dure design lampen. Toch kun je budgetproof je woonkamer veranderen door andere lampenkappen te kopen. Deze zijn er ook is verschillende groottes, kleuren en materialen. Ook kunnen lampenkappen kleine uitsneden en patronen hebben. Deze creëren een prachtig effect op je muur. Zo heb letterlijk met één druk op de knop een romantische sfeer op je muur gecreëerd.

Ditjes en datjes

Woonaccessoires zijn de laatste stap waar je naar kan kijken. Deze items zijn makkelijk te vinden bij bijvoorbeeld de Xenos of Casa. Die bieden elk seizoen weer een nieuwe collectie woonaccessoires aan voor weinig geld. Zeker de moeite waard om af en toe rond te neuzen. Zeker nu de winkels weer volledig toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas met droogbloemen of een gouden kandelaar.

Conclusie

Kortom, een nieuwe look hoeft niet veel te kosten en is voor iedereen toegankelijk. Vaak zit de duivel in de details, dit geld ook zeker voor je interieur. Weet je nog niet helemaal wat jouw smaak is? Kijk dan eens op Pinterest of Instagram voor inspiratie. Zo heb jij in een mum van tijd je eigen plekje gestyled.

Geef een antwoord