leren beleggen
TrendsZakelijk

Leren beleggen is helemaal hot anno 2019!

961Views

Beleggen is helemaal hot anno 2019! Dat heeft meerdere redenen. De voornaamste reden is dat de rentepercentages vandaag de dag enorm laag liggen. Als je al je zuurverdiende spaargeld op een spaarrekening zet, ben je dus eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Wanneer je echter kiest voor beleggen, neem je wel degelijk een groot risico. Leren beleggen is dan ook een verstandige keuze. Je geeft je portemonnee in het dagelijks leven toch ook niet zomaar uit handen? Houd daarom de grip op je eigen investering en leer op de juiste manier te beleggen. Als je de werking van de markt beter begrijpt, zal dit uiteindelijk meer successen opleveren.

Waarom beleggen?

Steeds meer mensen kiezen voor het beleggen van hun spaargeld. Maar vanwaar die ommekeer? Komt dit echt alleen omdat het rentepercentage bij banken op dit moment heel laag ligt? Of zijn er ook andere redenen? Wij denken dat dit voornamelijk te wijten valt aan de vele voordelen van beleggen. Daarom zetten wij die even voor jou op een rijtje:

  • Door te beleggen geniet je op de lange termijn van een veel hoger rendement. Een rendement die je bij een gewone spaarrekening tegenwoordig nooit zou bereiken. Geld maakt geld, die uitspraak kennen we allemaal en is zeker juist. Wanneer je je geld voor de lange termijn wilt wegzetten, kan beleggen dan ook zeker een goede keuze zijn.
  • Rente-op-rente is een fenomeen die op de aandelenmarkt veel genoemd wordt. Hiermee worden de mensen bedoeld die met hun winst weer extra beleggen en zo rente-op-rente ontvangen. Hierdoor beschik je over een fijne manier om jouw geld steeds meer waard te laten worden. Bovendien is het minder pijnlijk als je geld verliest wat al extra bovenop je eigen inleg is gekomen.
  • Tijdens de beleggingsperiode beschik je tevens over een passief inkomen. Hiermee wordt de dividend bedoeld die veel bedrijven aan de aandeelhouders uitbetaald. Zo beschik je over extra inkomen op regelmatige basis.

Waarom beleggen

Beleggen voor beginners

Heb je je nog nooit verdiept in de mogelijkheid om je geld te beleggen? Dan adviseren wij eerst om voldoende onderzoek te doen. Je wilt immers niet zomaar ergens je geld in investeren en vervolgens heel veel verlies maken. Je moet weten wat je doet om het risico van beleggen zo veel mogelijk te beperken. Natuurlijk kan niemand jou garanderen dat je ook daadwerkelijk geld gaat verdienen, maar je kunt in elk geval het risico op verlies beperken.

Maar hoe pak je dit precies aan? De digitale wereld biedt tegenwoordig al enorm veel solaas. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om handige tips & tricks te vinden. Bovendien kan je zo ook de ervaringen van anderen lezen, waardoor het minder spannend wordt om deze stap te nemen. Daarnaast bestaan er ook enorm veel cursussen en trainingen die jou leren hoe je succesvol moet beleggen. Wanneer je meer kennis en ervaring opdoet, zal je uiteindelijk vanzelf merken dat het beleggen een stuk eenvoudiger wordt. Hierdoor geniet je sneller van een hoog rendement op de lange termijn!

Geef een antwoord