iPhone X vs iPhone XR
TrendsZakelijk

iPhone X vs iPhone XR, wat is het verschil?

516Views

De iPhone X is het jubileum toestel van Apple uit 2017. Toen het bedrijf destijds 10 jaar bestond, werd groots uitgepakt met een smartphone bomvol technische hoogstandjes. Een jaar later werd de iPhone XR uitgebracht. En het is niet de opvolger van de iPhone X. Wat is het verschil tussen beide iPhones en welke moet je nu kiezen?

High end iPhone X, budgetgerichte iPhone XR

De iPhone X heeft roestvrijstalen toestelranden, een OLED-scherm, een dubbel camerasysteem en Face ID. Bij deze premium iPhone zijn kosten noch moeite bespaard en dat is terug te zien in de hoge introductieprijs vanaf €1.159. De iPhone XR is juist met oog voor budget gemaakt. Geen roestvrijstalen randen, maar aluminium. Geen OLED-scherm, maar LCD. Geen dubbele camera, maar een enkele. Door deze concessies te doen is de introductieprijs relatief laag gebleven: €859. Het toestel is inmiddels flink in waarde gezakt en de iPhone XR refurbished kopen is nóg beter voor de portemonnee.

iPhone XR, uitblinker op snelheid, verrassend goede camera

De iPhone XR troeft de iPhone X af als het aankomt op snelheid. Volgens Apple is de A12-chip van de iPhone XR tot 40% sneller dan de A11-chip van de iPhone X. Bij dagelijks gebruik merk je dat verschil niet, maar bij zware taken merk je dat de iPhone XR beter uit de verf komt. De iPhone XR heeft maar één camera, maar omdat het toestel een krachtigere processor heeft, is het ook mogelijk om een betere camerasoftware op dit toestel te draaien. Hierdoor maakt de iPhone XR verrassend goede foto’s die dichtbij de kwaliteit van die van de iPhone X komen. Zo kun je, ondanks maar één camera, tóch gewoon mooie portretfoto’s maken en filmen in 4K.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat de iPhone X uitblinkt als het om uiterlijk gaat. Ook levert het OLED-scherm een mooiere kijkervaring op en biedt het dubbele camerasysteem meer mogelijkheden voor fotografie. De iPhone XR levert daarentegen snellere prestaties, de camera is verrassend veelzijdig én het toestel is lekker kleurrijk. Tel daar de lage prijs bij op en de iPhone XR kan een interessante optie zijn waarmee je er trendy bijloopt.

Refurbished kopen

Wat je keuze ook wordt, met een refurbished iPhone X of XR ben je sowieso een stuk voordeliger uit, zonder dat dit ten koste gaat van de hoge kwaliteit die je van Apple gewend bent. Bij Forza wordt elke iPhone op 50 technische punten gecontroleerd, waar nodig gerenoveerd en gereinigd, waardoor de technische kwaliteit de kwaliteit van nieuw evenaart. Je krijgt bij elke aankoop 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires. En kies je voor de uiterlijke productconditie licht- of zichtbaar gebruikt, dan wordt gratis een beschermhoes en screenprotector op je iPhone geplaatst. Hoe goed kan de deal zijn?

 

 

Geef een antwoord