Waarom een broodtrommel mee naar school handig is
AlgemeenWonen

Waarom een broodtrommel mee naar school handig is

400Views

Het is tegenwoordig hartstikke normaal dat beide ouders fulltime werken. Kinderen blijven daardoor tussen de middag vaker over op school. Dat betekent dat er geluncht wordt op de overblijf. De meeste ouders geven hun kind daarom een broodtrommeltje mee naar school gevuld met boterhammen en snacks. Een broodtrommel is niet alleen een hele logische keuze, maar ook ontzettend handig. In dit artikel leggen we uit waarom.


Geen platte boterhammen

Een broodtrommel is stevig, waardoor de boterhammen niet verpletterd worden in de tas. En dat is zeer belangrijk, want kinderen halen hun neus vaak vies op bij het zien van een platte boterham. De broodtrommel is ook geschikt om andere soorten lunch in te vervoeren. Denk aan crackers, rijst of een fruithapje.


Een broodtrommel is leuk en herkenbaar

Door de lunch van je kind in een broodtrommel te stoppen, weten de medewerkers van de overblijf precies welke lunch voor jouw kind bestemd is. Je kunt de naam van je kind bijvoorbeeld met stift op de broodtrommel schrijven, maar nog leuker is het om een persoonlijke broodtrommel te ontwerpen. Een kind vindt een unieke broodtrommel veel leuker dan een broodtrommel die iedereen al heeft, of erger nog: een plastic zakje. Volg de stappen op de homepage van MyMepal en je hebt zo een toffe broodtrommel met de naam van je kind  in huis. 


De lunch blijft langer vers

Het liefst zien we natuurlijk dat kinderen elke dag netjes hun lunch opeten, maar eerlijk is eerlijk: dat is niet altijd het geval. Je kind is te druk met spelen of heeft gewoon niet zo’n trek en aan het eind van de dag krijg je een bijna volle broodtrommel mee terug naar huis. Zonde! Gelukkig blijft voedsel in een gesloten container langer vers en kan de lunch dus nog prima de volgende dag mee naar school.


Beter voor het milieu

And last but not least: een broodtrommel is veel beter voor het milieu dan elke dag weer een nieuw plastic zakje gebruiken. Als iedereen op de wereld een broodtrommel zou gebruiken voor zijn lunch scheelt dit dagelijks ontzettend veel plastic. Bovendien help je ook jezelf ermee: een broodtrommel is een (kleine) investering, maar je hoeft deze uitgave maar één keer te doen. 

 

Geef een antwoord