Drone
Vrije Tijd

Ik wil een drone aanschaffen!

793Views

Je bent een fotograaf of filmmaker en je wil net even nextlevel gaan met je content die je creëert. Een drone is daarbij een goed hulpmiddel, want je kunt nu foto’s en filmpjes maken op hoogtes waar je normaal niet bij kunt komen. 

 

Je besluit om naar een winkel te gaan waar ze drones verkopen. Je laat je informeren door de verkoper en gaat met een hele hoop informatie weer naar huis. Een aankoop zoals een drone doe je niet zomaar, want een drone kan gemakkelijk €5.000,- kosten. Je besluit om er thuis over na te denken en dan op internet nog wat meer informatie te zoeken. Je maakt een keuze en komt op internet die ene drone tegen, maar dan €100,- goedkoper. Je bestelt de drone via Droneland.nl , want elke euro besparen is er toch weer eentje. 

 

De drone komt een paar dagen later aan. Vaak levert men een drone niet in het geheel, maar in verschillende onderdelen. Je zult de drone dus nog even zelf in elkaar moeten zetten. Het kan er ingewikkeld uitzien om een drone in elkaar te zetten, maar vaak hebben drones leveranciers een handleiding en soms zelfs een voorbeeldvideo om je te helpen. 

 

De drone is klaar om te vliegen

Top! Echter moet je nog wel even rekening houden met een aantal bijkomende dingen. De wetgeving voor drones komt hier namelijk ook bij kijken. Je kunt en mag niet zomaar overal vliegen waar jij denkt dat je kunt vliegen. Wanneer je gaat vliegen met je drone ben je namelijk deelnemer van het luchtruim. Wanneer je deelnemer bent van het luchtruim heb je ook bepaalde verantwoordelijkheden waar jij je aan moet houden. Als je een drone hebt in de hogere prijsklassen dan kan het zijn dat je een drone hebt aangeschaft waarin het automatisch is geprogrammeerd om niet te vliegen in een no-fly zone. 

 

Heb je dit niet dan moet je daar wel even rekening mee houden. Voor de meest actuele wet en regelgeving verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid voor Nederland. Op deze website kun jij alles vinden als het gaat om vliegen in een luchtruim.

 

Ik ga vliegen, maar heb toch nog wel wat tegenslagen

Dit kan ook niet anders. Het vliegen van een drone is niet zo makkelijk als men denkt. Afhankelijk van de zwaarte van de drone heb je zelfs een vliegbewijs nodig. eenmaal vliegende in de lucht en foto’s makend kom je ook nog achter een aantal dingen waar je niet helemaal op had gerekend. Bijvoorbeeld wanneer je aan het vliegen bent en je een hartstikke mooie foto kunt schieten, maar je drone blijft niet hangen. Dit kan dus bijvoorbeeld wel met een gimbal. Een gimbal is een stabiliserende camera houder waardoor je camera stil hangt tijdens het vliegen. De gimbal houdt je camera dus recht terwijl de drone alle kanten op beweegt. Super handig! Niet elke drone komt met een gimbal of camera dus neem de specificaties goed door wanneer je een drone koopt. Erg belangrijk!

Geef een antwoord