Outdoor kleding tips: voor de jacht of een lekkere wandeling
Kleding

Outdoor kleding tips: voor de jacht of een lekkere wandeling

811Views

Waar outdoor activiteiten zoals wandelen vroeger vooral populair waren onder ouderen, zijn tegenwoordig ook steeds meer jonge mensen geneigd om de natuur in te trekken. De jonge generatie heeft een hectisch leven vol met allerlei verplichtingen. Stress en burn-out klachten nemen ontzettend toe. Gelukkig hebben veel jongeren in de gaten dat de natuur de ideale remedie biedt tegen deze stressgevoelens. De natuur werkt ontspannend, en daar is meer dan ooit behoefte aan. Daarom adviseren wij ook om lekker naar buiten te gaan! Maar, bereid je wel goed voor.

Ga voorbereid op pad met goede kleding

Als je de natuur in gaat is het altijd belangrijk om goed gekleed op pad te gaan. Voor een lekkere wandeling is een luchtige broek misschien voldoende. Ben je echter van plan om actief te gaan jagen dan is sterke jachtkleding essentieel. Dergelijke kleding is onder andere online te koop bij Senza Dubbio. We adviseren om je te laten informeren bij een specialist op dit gebied. Outdoor en jachtwinkels hebben vaak jaren ervaring en kunnen je precies vertellen welk kledingstuk het beste past bij bepaalde omstandigheden. Alleen door de juiste kleding te dragen kun je echt optimaal genieten van de omgeving en je activiteit.

Voor ieder weertypen een andere outfit

Een van de belangrijkste factoren om je outfit op af te stemmen is het weer. Bij warm zomers weer is een t-shirt namelijk niet altijd de beste optie. Blote armen kunnen snel verbranden en muggen en teken hebben vrij spel. Anderzijds wil je natuurlijk ook geen warme trui dragen. Kies dan het liefst een shirt met lange mouwen, gemaakt van een dunne ademende stof. Zo blijf je cool maar ben je wel beschermt tegen de zon en insecten. Bij koud en nat weer is het belangrijk om je lichaam op temperatuur te houden. Hiervoor biedt waterafstotende kleding uitkomst. Vaak is dergelijke regenkleding ook nog eens winddicht, wat fijn is bij slecht weer. Led er bij het uitkiezen op dat ook vakken en zakken waterdicht af te sluiten zijn met een stevige rits. Let vooral op merken als Fjall Raven, Harkila en Barbour voor dergelijke kleding.

Bij welke activiteiten draag je outdoor- en jachtkleding?

De toepassing voor stevige outdoor kleding is oneindig. Jachtkleding is met name geschikt om te jagen, vissen, of andere activiteiten waarin je vaak buiten de gebaande paden treedt. De kleding is hiervoor zo geschikt omdat het van extra stevig en slijtvast materiaal is gemaakt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het scheurt door een doorn of scherpe tak. Daarnaast helpen de camouflage kleuren om volledig weg te vallen tegen het landschap. Outdoor kleding kan ook fijn zijn voor minder spannende activiteiten. Als je bijvoorbeeld van een lekkere boswandeling met de hond wil genieten is een goed paar laarzen en een stevige broek ideaal. Waar voorheen deze kleding vaak puur functioneel was, is er tegenwoordig ook veel modieuze buitenkleding te verkrijgen. Hierdoor draag je het ook prima tijdens alledaagse activiteiten rond het huis of op het werk. Hoe dan ook zal je lang plezier beleven aan je warme broek of stevige jas!

Geef een antwoord