bikini vrouw
KledingModeTrends

Houd je bikini of badpak langer mooi

2.21KViews

Waarschijnlijk heb je best even moeite moeten doen om het juiste badpak of bikini te vinden. Die er niet alleen leuk uit ziet maar ook nog eens heerlijk zit. Dan wil je deze uiteraard zolang mogelijk mooi houden. Wij geven jou graag hier wat tips voor.

Zon, zee en wassen

De zon, de zee en je badpak of bikini wassen zijn dingen die niet al te lief zijn voor jouw zwemkleding. Ga dus zorgvuldig met je kleding om zodat je ook volgend jaar nog met veel plezier de zee in kunt duiken met je favoriete bikini.

Hoe was ik mijn bikini of badpak?

Je ontkomt er niet aan, je badpak of bikini moet gewassen worden. Maar hoe pak je dit nu aan om de kwaliteit goed te houden? Allereerst was je zwemkleding niet te vaak in de wasmachine. Uiteraard ben je geneigd om na een dag zwemmen jouw badpak in de wasmachine te gooien, maar beter is van niet. Vezels van de zwemkleding worden door de wasmachine beschadigd waardoor je zwemkleding kan gaan pluizen en slijten. Toch is het wel raadzaam je zwemkleding te wassen na een dagje strand. Ook al ben je misschien niet wezen zwemmen, er blijven altijd restjes over van zweet en zonnebrandcrème. Zonnebrand bevat ingrediënten die de mooiheid van je badpak kan aantasten. De oliën en mineralen die onder andere in zonnebrandcrème zitten kunnen zwemkleding gele plekken geven als je de zwemkleding niet wast. Ook chloor heeft zijn effect op zwemkleding.

Lekker met de hand

Om zwemkleding op een veilige manier te wassen na een dagje zwemmen kun je het beste een handsopje maken. Liefst niet warmer dan 30 graden en na het wassen goed uitspoelen met koud water. Laat jouw badpak of bikini nadien drogen, maar voorkom dat het in de zon hangt. De zon kan namelijk er voor zorgen dat de vrolijke kleurtjes op jouw zwemkleding ineens heel dof gaan worden.

Niet in de droger

Gooi zwemkleding nooit in de droger. Ook deze kan de vrolijke kleuren laten vervagen. Beter is de zwemkleding

over een stoel te hangen in de schaduw of binnenshuis. Op deze manier kun je zeer lang plezier hebben van de, met zorg uitgekozen, zwemkleding!

Geef een antwoord