combineren van kleren
KledingModeTrends

Combineren van kleding kun je leren!

1.85KViews

Vast herkenbaar, een kast vol met kleuren en toch niets om aan te trekken. Trek je die zwarte broek aan met die rode trui of dat fleurige jasje met die witte rok? Vaak als je een keuze hebt gemaakt voor een kledingstuk weet je niet wat je er bij aan moet trekken. Eind conclusie is dan dat je weer met die basic outfit de deur uit gaat. Maar dat hoeft niet!

Bloemetjes met streepjes

Tegenwoordig kan bijna alles wel gecombineerd worden, maar je moet het wel durven. Een bloemetjes trui met een streepjes broek zullen niet echt kledingstukken zijn die je snel combineert, ondanks dat er niemand meer van op kijkt tegenwoordig. De grote namen dragen ook steeds meer opvallende prints, dus waarom jij dan niet?

Maak het overzichtelijk

Als je wilt leren combineren begin dan eerst met je kledingkast overzichtelijk te maken. Hang kleur bij kleur waardoor je een goed overzicht krijgt welke kleuren er nu eigenlijk in je kast hangen. Ruim jouw kledingkast ook regelmatig op. Die trui die je toch niet draagt, doe hem weg. Wellicht kan je er iemand nog heel gelukkig mee maken en het geeft meer overzicht in wat je nog aan kleding hebt.

Zorg voor een goede basis

Zorg voor een paar basis kledingstukken in jouw garderobe. Een zwarte broek, een goede jeans en wat basic shirts zijn gewoon onmisbaar. Deze kun je met alles combineren.

Draag kleuren die bij jou passen

Ooit in een opwelling dat shirtje gekocht in een kleur, die je achteraf gezien, afschuwelijk vind? Weg doen! Je gaat het toch niet dragen want het is jouw kleur niet. Bepaal welke kleuren je goed staan en waar jij je lekker in voelt. Zorg dat deze kleuren in de kast hangen en je hier mee combineert.

Laat kleuren terug komen

Laat kleuren terug komen in andere kledingstukken. Heb je bijvoorbeeld een shirtje met een leuke rode streep er door? Dan kun je daar prima rode schoenen onder dragen. Kleuren kun je ook terug laten komen in een riem, tas, sjaal, armbanden of nagellak. Zo maak je een vrolijke combinatie in een handomdraai!

Geef een antwoord