Hoe maak je van de zolder een leuke kamer
TrendsWonen

Hoe maak je van de zolder een leuke kamer?

1.84KViews

Het is ontzettend fijn om een zolder te hebben. Zo’n extra verdieping zorgt toch voor extra ruimte in huis. Daar kun je dus heel veel leuke dingen mee doen. Helaas verandert de zolder bij veel mensen op den duur toch in een rommelkamer. Zonde! Bedenk je eens wat je allemaal met die extra kamer kan doen. Wat dacht je van een logeerkamer, thuiskantoor of fitnessruimte? Zolders zijn ook leuke kamers voor pubers die meer privacy willen. Hoe ga je aan de slag? Dit artikel helpt jou op weg naar meer ruimte in huis. 

Tip 1: Opberghokken

De zolder is vaak een rommelhok. Oude en nieuwe spullen staan door elkaar en geen enkel ding heeft een vast plekje. Hoe pak je dat aan? Kijk als eerste goed wat je nog wil gebruiken en wat eventueel weg kan. Gooi het in de prullenbak of breng het naar een kringloopwinkel. Voor de spullen die je wel wil bewaren, kun je een opberghok maken. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Door middel van een intelligent schuifdeursysteem, maak je een extra kamertje waar je makkelijk je spullen kan stallen die je even niet nodig hebt. Bekijk ook eens de plankdragers.

Tip 2: Extra isolatie

Een zolderkamer is vaak kouder dan de rest, omdat deze kamer het hoogste ligt van het hele huis. Als je een warme zolderkamer wil, moet je dus aan de slag gaan met extra isolatie. De daken kun je isoleren met glaswol en daar kun je weer gipsplaten tegenaan maken. Dat houdt de kou wel buiten. Verder zijn tochtstrips van Gyzs.nl ook goed om bij de naden van de ramen te plaatsen. Als je deze ook plaatst bij de deuren van de zolder naar de rest van het huis, voorkom je dat er extra kou in de rest van het huis komt.    

Extra isolatie

Tip 3: Andere ramen 

Zolderramen zijn soms klein. Hierdoor is een kamer niet zo goed verlicht als je misschien zou willen. Andere ramen kunnen daarom de oplossing zijn. Kies voor grote dakramen met een kliksysteem. Die zijn makkelijk te bedienen en zorgen voor veel lichtinval. Een andere optie is een dakkapel. Die geven helemaal goed zicht over de buitenomgeving van het huis. Het voordeel is ook dat je huis in waarde stijgt door deze investering. 

Tip 4: Grote schoonmaak 

Als je je zolder leefbaar wil maken, dan is het goed om eerst met de grote schoonmaak te beginnen. Om goed te kunnen klussen, heb je ook ruimte nodig. Er ligt niks in de weg en er komt ook geen stof of bouwafval op kostbare spullen. Zorg voor een goed systeem tijdens het opruimen. Dat maakt de klus minder moeilijk. 

Tip 5: Overleg met het hele gezin 

Weet je al wat je wil doen met de zolder? Bepaal als allereerste met het hele gezin wat je wil doen met de ruimte. Ondernemers die thuis werken, kunnen er een mooi kantoor van maken. Of wellicht claimt je puber wel de zolder als nieuwe kamer. Overleg dit goed van tevoren als je geen ruzie wil met andere familieleden. 

Wat heb jij van je zolder gemaakt? Overleg het met ons in een reactie hieronder.

Geef een antwoord