Hoe haarspeld gebruiken
TrendsWonen

Hoe haarspeld gebruiken

2.75KViews

De laatste jaren was het not-done om ze te dragen. Je haar hoorde je vooral los te dragen, zonder al te veel poespas. Dat is dit jaar wel anders! Het is nu weer helemaal hip om het vast te dragen en je haar vast te zetten met een speld. Kijk maar eens naar alle vrouwelijke sterren. Je haar geheel los dragen wordt op de rode loper echt niet meer gedaan, bij bijna elke vrouwelijke celeb wordt het haar tegenwoordig lekker vastgezet doormiddel van een haarspeld.

Er is een ware comeback bezig wat betreft de haarspeld. Er is een enorme diversiteit aan haarspelden te krijgen tegenwoordig. En in principe is alles vandaag de dag goed, als je je haar maar vastzet of ‘versierd’ door middel van een speld. Wil jij graag met een haarspeld je haar vastzetten, maar weet je niet zo goed hoe? Check dan onderstaande inspiratietips!

haarspeld gebruiken

Je haar lekker nonchalant

Een haarspeld is het meest simpele, maar ook meest effectieve accessoire op haargebied. Binnen enkele seconden creëer je de mooiste haarcreaties. Nu zul je vast denken, jaja, binnen een paar seconden. Maar dat is echt hoe het werkt, en de trends van 2019 maken het alleen maar makkelijker voor je! Het is anno nu namelijk helemaal niet de bedoeling om je haar strak, en perfect gestyled vast te zetten. Het moet echt lekker nonchalant, en toch charmant.

Combinaties met een haarspeld

Voor een heerlijke romantische, ibiza-look maak je een aantal mooie vlechten. Hierbij is het helemaal hot om af te wisselen qua vlechten, van een invlecht, visgraat tot een standaardvlecht, alle combinaties kunnen en mogen. De vlechten breng je naar je achterhoofd toe en zet ze daar vast. Zo heb je en je haren uit je gezicht, maar het toch nog deels los. Denk erbij wel aan dat je zorgt dat er wat losse plukjes zijn, dat staat lekker nonchalant! Ben jij niet zo van het vlechten maar wil je wel je haar half opsteken? Ook dit is tegenwoordig heel makkelijk. Breng een paar plukken naar achter en zet deze vast. Hierbij mogen de spelden te zien zijn, maar als je een paar plukjes wat omhoog draait en vastzet valt je haar over de spelt heen. Je creëert zo heel makkelijk een super classy-look met een tikje nonchalance.

Haarspeld met een elastiek

Moet je je voor je werk je haar toch echt vast? Of vind je het gewoon lekker makkelijk om het vast te hebben? Maar vind je de standaard paardenstaart zo saai? Draai dan je eigen haar om je elastiek en zet dit vast met een haarspeld. Super casual, maar oh zo stylish!

Een andere variant, is het vastzetten van de helft van je haar. Hierbij breng je de ene kant van je lokken naar achter en zet ze vast. Dit zit je ook veel op de rode loper gebeuren. Mocht je inspiratie willen, check dan de celebrities eens! Deze look is ook helemaal hip wanneer je een prachtige bos krullen hebt. Bij het vastzetten van je haar worden bij deze look vaak veel (opvallende) spelden gebruikt.

Verschillende kleuren en materialen

Ben jij een type die wel van kleuren en verschillende materialen houd? Kies dan zeker eens voor een look waarbij je haarspelden volop in het zicht zijn. Hiervoor kun je de mooiste creaties kopen. Van felle kleuren, tot een bult glitters, of juist meer witte ibiza-look achtige spelden. Ga jij liever voor tijdloos en classy? Kies dan een look waarbij je je haar vastzet met spelden terwijl ze ‘onzichtbaar’ zijn. Dit ziet er heerlijk naturel uit en kan voor elke dag!

Dus, op naar de winkel, koop die spelden en ga lekker aan het freubelen met je lange lokken!

Geef een antwoord