Dé trends op het gebied van vloeren
TrendsWonen

Dé trends op het gebied van vloeren

1.98KViews

Van parket naar laminaat en van gietvloeren naar PVC vloeren. Er zijn zoveel varianten van vloeren waar je uit kunt kiezen. Maar wat zijn nu dé trends op dit gebied? Laminaat is niet meer wat het geweest is, tenminste het “ouderwetse” laminaat. Liever kiezen we nu voor echt hout op de vloer of voor een van de mooie strakke PVC vloeren, want ook deze soort vloeren zijn er in allerlei kleuren en motieven te vinden.

Wat zijn PVC vloeren nu precies?

PVC vloeren is een van dé trends op het gebied van vloeren. PVC staat voor polyvinylchloride. Dit is een soort kunststof die lang geleden is ontstaan. In de negentiende eeuw heeft iemand per ongeluk een ander onbekend materiaal vol in de zon gezet. Dit was niet goed voor dat materiaal, maar voor de ontdekking van de PVC des te beter. Pas jaren later zijn we het echt gaan gebruiken en nu, nog wat later, gebruiken we het ook voor onze vloeren.

PVC kennen we allemaal wel van de buizen die de bekabeling bij elkaar houden. Er worden echter nog meer producten van gemaakt. Zo wordt er PVC gebruikt in regenpakken en kozijnen.

Geschikt voor op de vloer

PVC is uiterst geschikt voor op de vloer. Zo is het geluiddempend en gaat het prima samen met vloerverwarming. Wel is het van belang dat als je een PVC vloer legt, of laat leggen, de vloer egaal en schoon is.
Het laten leggen van PVC is eigenlijk niet eens nodig. Het is gemakkelijk zelf te doen. In principe werkt het hetzelfde als laminaat leggen.

Geschikt voor op de vloer

PVC vloeren zijn een trend omdat het in tegenstelling tot sommige andere materialen overal gelegd kan worden. Het materiaal is vochtbestendig waardoor het prima in de badkamer en keuken gelegd kan worden.

De andere Trends

We hebben de PVC vloeren uitvoerig besproken, maar er zijn nog andere trends. Denk aan gietvloeren, houten vloeren en vloeren van natuursteen.

Het kan lastig te zijn een keuze te maken tussen al dat moois. Het is daarom verstandig om naar je gezinssamenstelling te kijken voordat je een keuze maakt.Als je een paar jongen kinderen hebt rondrennen, is het niet zo handig een natuurstenen vloer neer te leggen in je huis. Ook hout is in dit geval niet de beste optie. Natuursteen is kras gevoelig en je ziet er dan ook alle strepen en plekken op. Een houten vloer wordt niet zo blij van vocht en met jonge kinderen wil er nog wel eens wat omgestoten worden. Gietvloeren en PVC zijn hier betere keuzen.

Is het echt of niet?

Wat je op het moment ook veel ziet zijn de Look Alikes. Gebakken tegelvloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout of natuursteen. Natuurlijk, als je eroverheen loopt dan voel en merk je het. Maar op het eerste gezicht lijkt het net echt. Wil je toch graag hout op de vloer maar heb je inderdaad drie kinderen, dan kan dit de perfecte uitkomst zijn. De vloeren zijn makkelijk te onderhouden, ze zijn krasvast en zijn een stuk minder duur dan de echte houten- of natuurstenen vloeren. Het leuke is dat je deze tegels ook buiten kunt leggen en het laten lijken of je terras uit hout bestaat. Je hoeft niet bang te zijn dat het verkleurd door de zon, dat het gaat scheuren door de vorst of dat het gaat schimmelen van het vocht. Kortom een goed alternatief met uiteenlopende mogelijkheden.

Geef een antwoord