voordelen aluminium tuinmeubelen
TrendsVrije TijdWonen

De vele voordelen van aluminium tuinmeubelen

2.09KViews

Ooit weleens goedkope plastic tuinmeubels in je tuin gehad, om het daarna ook rond te zien vliegen wanneer er een klein briesje opsteekt? Vergelijk dat is met degelijke aluminium tuinmeubel en vertrouw erop dat die netjes op hun plek blijven zodra de wind opsteekt. Het blijft nog altijd licht genoeg om in de winter te verplaatsen of binnen te zetten, maar is nog steeds zwaar genoeg om op je terras te blijven met wind. Gegoten aluminium is een specifieke metaalsoort dat door een proces is gegaan dat bekend staat als gieten. In wezen wordt het geproduceerd in verschillende methodes zoals, spuitgieten, vormgieten of zandgieten ‒ hiermee wordt het aluminium getemperd voor gebruik bij het maken van de componenten die bijvoorbeeld een stuk tuinmeubilair zullen vormen. Aluminium tuinmeubilair is verkrijgbaar als populaire lounge omgeving, ligstoelen, tuinstoelen, bijzettafels om lekker buiten te kunnen vertoeven.

Duurzaamheid ten top

In tegenstelling tot tuinmeubilair gemaakt van ijzer, zullen tuinmeubels van aluminium niet roesten. Terwijl andere materialen gemakkelijk zullen worden beschadigd door blootstelling aan zoute of vochtige buitenlucht ‒ gebeurt dat met tuinmeubilair van aluminium niet. In onbehandeld aluminium zit een zeer dunne laag wat niet oxideert. Dezelfde laag beschermt de rest en zorgt voor weerstand tegen weersinvloeden. Dus besluit je om de meubels het hele jaar buiten te laten staan, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken.

Veelzijdigheid is het sleutelwoord

Een ander groot pluspunt van aluminium is de veelzijdigheid ervan. Alleen thuis al zul je opmerken hoeveel dingen er gemaakt zijn van deze metaalsoort ‒ vooral de decoratieve. Het kan eenvoudig worden geëxtrudeerd of gegoten in welke vorm of ontwerp dan ook. Dit brengt ook de geweldige functie met zich mee bij het ontwerpen van niet conventioneel tuinmeubilair. En kunnen hierdoor meubelstukken aangeboden worden in verschillende designs en kleuren ‒ perfect voor elk outdoor-thema dat je maar kunt bedenken!

aluminium stoelen

Licht in gewicht, hoe geweldig is dat?

Sommige tuinmeubelen zijn gemaakt van bijvoorbeeld hout, ijzer of staal. Deze kunnen vanwege hun gewicht soms lastig te verplaatsen zijn. Ben je naar iets op zoek wat licht moet zijn, dan is aluminium een geweldige optie! Moet de boel buitenshuis opgeknapt worden of je verhuist naar een andere locatie, dan zul je geen problemen ondervinden met het verplaatsen van aluminium terras- of tuinmeubelen. Is er een tuinfeest in aantocht en moeten de meubels ruimte maken ‒ geen probleem met aluminium.

Het is tuinmeubilair wat minimaal onderhoud vereist.

Aluminium tuinmeubelen heeft ook heel weinig onderhoud nodig om zijn uiterlijk en functionaliteit te behouden. Een simpele af spoelbeurt met de tuinslang of een wasbeurtje met niet agressieve schoonmaakproducten, maar met milde zeep en water is meestal voldoende.

De schoonheid van tuinmeubilair in gegoten aluminium.

Het is vermeldenswaardig dat gietaluminium meubilair anders is dan de gemiddelde tuinmeubelen van aluminium. In tegenstelling tot een buisvormig frame ‒ dat hol en gebogen is ‒ wordt gegoten aluminium heet in een mal gegoten. Deze gietmethode maakt het gemakkelijk om fijn gedetailleerde oppervlaktestructuren in verschillende soorten te verkrijgen. Populaire stijlen zijn onder meer sierlijke vormen die eruit zien als smeedijzerwerk, maar ook in strakke moderne lijnen, zodat je de meubels kunt kiezen in de stijl waar je van houdt.

Laatste gedachte over aluminium tuinmeubelen

Het toevoegen van aluminium terrasmeubilair aan je buitenruimte kan een uitnodigende en rustige omgeving vormen voor de komende jaren. Buiten alle functies en voordelen die het biedt, is het ook een betaalbare manier om rond het huis te decoreren. Prijs is ook van belang bij het investeren in tuinmeubilair en omdat het jaren meegaat, krijg je ook waar voor je geld! De opties in aluminium zijn onbeperkt en is zeker de investering waard.

Geef een antwoord